CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

27 Eylül 2007 Perşembe

doğum annemiz,leto teyzemiz



evet doğum annemiz yani leto teyzemiz. beni doğuma çağıracaksın diye sıkı sıkı tembih etti beni hamileliğimde ,her defasında "hayır dedim çağırmam çünkü sen bekarsın ve doğuma bekar birinin girmesini istemiyorum,ya kızım korkar doğurmassınız sonra" ama olmadı .kısmet onunla girmekmiş doğuma. annem yanımdaydı doğumda ama tansiyonu yükselince kalamadı. yani ben anladım renginden halinden aliye dedim letoyu çağır. dayanıklı kızdır,nelere göğüs germiştir,çok nadir görürsünüz yıkıldığını.doğumda çok destek oldu bana çok kahrımı çekti. ama anlatmadan geçemeyeceğim hala çok güldüğüm şey şu; sancı anında ben ne dediimi bilmiyorum ama sancı dinince letoya diyorumki"bak sancı anında ne dersem diyeyim sakın yapma ve aldırma duymamazlıktan gel tamammı" tamam diyo ama sancı geldiinde dr u çağır diyorum çağırıyo,kendimi atıcam şimdi diyorum inanıyo:) ya bacı ben sana ne dedim diyorum sancı geçince gene tamam diyo ama sancı başladıında gene aynı,kaç defa dr getirdi başıma saolsun:))doğumda olanlar onunla aramızda sır ,dimi bacı:)

sultanım



evet buda benim sultanım. yan dairelerine taşındıımızda daha yürüyemeyen, benimle büyüyen, benim elimden yiyen, gezmelere gittiğimiz ilk kızımız:) hamileyken pcde onun resmi masaüstü görüntümdü,çok baktım yani resmine,annem sultana benziyo der eylüş için,özellikle uykusu geldiğinde:) bakın bakalım benziyorlarmı?

yıldızın akrabası:)



bugün aldığım bi habere göre darılmış bana yıldızın akrabası. oysaki ben senden başkasına demiyorumki yıldızın akrabası diye demekki değerlisin eniştecim benim için aşkolsun. bak o üçüne bi yazı ama sana tek başına bi yazı ayırdım:) eniştecim geçmiş olsun o hastalıkları eşşekler kovalasın gelmesin sana bidaha pis hastalıklar. aman kendine dikkat et sen bize lazımsın özellikle halama:) daha kızları yolayıp halamla emeklilik balayısı yapacaksınız.

aşı sonrası


ve 2. karma aşı sonrası kendinden geçmiş bi halde uyuyosun. aşılarımız çok sorun yaratmadı şükürler olsun. ilk karma aşımızdan sonra ateş ve huysuzluk olsaydı samibey(yani dr un) ithal aşı önereceğini ama bi sorun olmadığı için sağlık bakanlığının aşılarına devam edebileceğimizi söyledi ve bizde devam etmeye karar verdik. senin uyuma biçimin genelde bu resimdeki gibi yani kollar yanda ve kafa hizasında yukarıda. o kadar tatlısınki uyurken seni izlemeye bayılıyorum ama uyrken bebek izlenmez ,büyümez vs gibi laflarıda kulak ardı edemeyip çok fazla bakmamaya çalışıyorum genede.

ilk anlarımız




birinci resim benden ayrılıp kendi başına nefesini aldığın andaki ilk resmin kızım. ben orda arkadayım sana bakıyorum,herkes bi koşturmaca seninle ilgileniyodu beni bırakıp. baban ve doğum annen yani leto teyzen ise senin resmini çekmeye çalışıyorlardı onlardan fırsat bulup.
ikinci resim seni kucağıma aldığım ilk an. herşeyi unutmuştum defalarca okuyup düşünüp tasarlamama rağmen seni emzirmedim bile .. kucağıma alıp ağlayarak sana yazdığım ve kendimce bestelediğim ninniyi söylemeye başladım .

eylül kızım can kızım
kekik kızım bal kızım
annesinin fıstığı
bi tanecik gül kızım

babanın sonradan anlattığına göre arkadaki hastabakıcı kadında ağlıyomuş benle beraber ama ben hiçbişeyin farkında diildim odamıza gelene kadar .

geç oldu ama..


bu resim bugüne ait değil ama konumuzla alakalı :) kızım 4 ay 10 günlük ve tek yalancı meme tuttuğu an bu resimdi bu akşama kadar. özellikle çok gazlı olduğu ağlama krizlerinde defalarca denememe ve yalvarmama rağmen bi türlü tutmamıştı memeyi. pekmeze batırmayıda denesek yok pekmez bitince pırt yaptı hep .bugün uykudan sebepsiz yere ağlayarak kalkınca bende kendimi çok iyi hissetmediimden dişliğini vereyim oynasın dedim ve dişliği almaya gittim yanındaki meme beni baştan çıkardı gel bi daha dene diyerek,bende ikisinide aldım elime ve memeyi verdim eylüşe aman tanrım sanki bunu bekliyodu kızım. memeyi aldı ve gözlerini kapatıp uykusuna geri döndü. ben elimde dişlikle kalakaldım şaşkınlıkla. hala ağzında emzik uyuyo bakalım nereye kadar:)