CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

15 Kasım 2007 Perşembe

anıl geldi


babamla ali yemek yedikten sonra çayımızı içerken hülya aradı ve bize yani annemlere geleceklerini söyledi. bu sene okula başlayan anılın öğretmeni raporlu olduundan ve erken kalkmaya alışan anılımız evde sıkıldıından soğukta olsa geldiler. ama kızların uyku saatleri yaklaştığı için çok çok sevemediler kızları. anıl kıskanıyo hala kızları çünkü bizim eve geldiinde tad amcası ve peyan onla ilgilenirdi hep ama iki mamun var evde artık ona sıra gelmiyo.onlar gelmeden babam kızlarla yerde oynarken nasıl şekerdi bende habersiz resim çektim hemen:)) biraz oturduktan sonra onları çay ve kestane keyfi ile başbaşa bırakıp evimize geldik.kızım 3 gündür adet haline getirdi ananeden eve gelirken yolda uyumayı bende buna çok sevindirik oluyorum. ama bugün eve geldiğinde uyandı emdi ve işedi ama sonra hemen uyudu. inşallah huzurlu bi gece geçirir çünkü dün baya huzursuz idi ve benide uykusuz bıraktı. yarın doktor kontrolünde bi sorun çıkmaz inşallah diyerek uyumayı düşünüyorum eylüşüm uyumuşken.son olarak baba kızın resmine bakıp yorumları bekliyorum çünkü bu ara herkes alinin kopyası olmuş bu diyor.

öğleden sonramız


öğleden sonra iki arkadaşımla msnde deli gibi yazışırken annem aradı ve çiğköfteye davet etti beni, e hayır demedim tabiki. ebuşlarda aşı için buradaydılar ve bi güzel yedik sonra kızlarla oynadık özellikle annem iki şekerparesini kucağına aynı anda almaya bayılıyo. eskiden pek birbirlerine bakmayan hatunlar bu aralar birbirlerini inceliyorlar ve bugün ilk kavgalarınıda ettiler anane kucağında hele akşam ebuş dedesinin eylüş babasının kucağındayken eylüş ebuşun kulağını fena çekti,ebuşumda küpede olduundan canı çok yandı kuzumun,oysaki annem saniyeler önce babamla aliyi uyarmıştı kulağını çemesin dikkat edin diye sanki duydu ve çekti kızım. kızımın resimlerde farklı kıyafetle olmasının sebebi kesinlikle süslü olmasından diil,şebelek öyle bi işemişki ilk defa bodysine kadar çıkmıştı bende hepsini değiştirdim bu yüzden. sonrada su içerken üzerini ıslattı ve bidaha değiştirdim. evimin karşısında oturan anneme bi bavul niteliğindeki çantamı götürme sebebim bu işte bebekli olmak ve bi bebeğin ne yapacağını kestirememek:)ha bu arada yemek fotoğrafını siteye koymamın nedeni o msnde yazıştıım arkadaşların ankaraya gelmelerini sağlamak,bakın gelirseniz benim yapacaklarım bi yana annem neler yapar size.

banyo sonrası


dün gece kızım çıkardı ya çok yediğinden yada başka bi sebepten bilemiyorum ama bugünde idrarında pembelik farkettim ve yarın için doktora gitmeye karar verdik ve hemen aradık. ebuşunda 6 ayı bittiği için oda kan ve idrar tahliline gidecek yarın bizimle ama önce sağlık ocağına gidip hepatit aşımızı yaptıracağız. güne biraz erken başlıyoruz yani bi akslik olmassa. dün gece üzerini batırdığı için gece banyoya girdik kızımla banyo sonrası pek bi şen pek bi güleşendi kızım. üzerini giydirmek istediğimde saklandı yorganın altına şebek ama yemedim tabi ve giydirdim. bayılıyo çıplak olsun öyle oynasın,altını açıncada hemen ayaklar havada ama fazla kalamıyo öyle ev sıcakda olsa üşütür diye korkuyorum çünkü. işte banyo sonrası şebek kızımın fotoğrafları.

öğünlerimiz

tam kahvaltıya başlamadık yani tam kahvaltı dedimse yumurta vermeye başlamadım demek daha doğru,ama kendi sütüme peynir,zeytin ekleyip bebe bisküvisi,ekmek yada hazır karışım kahvaltı ile veriyorum.özellikle ekmekle hazırladığımı daha çok seviyor.cumartesi kızımın aydönümü ve dr a gidebilirsek yumurta olayını konuşacağım,alerjik olduğumuz için korkuyorum aslında biraz başlamaya ama eninde sonundada başlayacağım,hergün erteliyorum yarın yarın diye bitirsin 6 ayı sonra başlamaya karar verdim. peynir olarak bi gün suda tuzu alınmış beyaz peyniri bi gün labneyi veriyorum.kahvaltıdan 1 saat kadar sonra meyva sonra uyuyoruz kalkınca emiyoruz sonra yoğurt (ama genelde yoğurt olayını atlıyoruz çok sevmediğimizden)sebze çorbasına bayılıyo kızım hele içine brokoli katmışsam, karnıbahar katıncada seviyor ama özellikle brokoli olsun değme keyfine. değişmez sebzelerimiz ise patates kabak ve havuç(patates almayı unuttuğum zaman pirinç ekliyorum) daha hiç irmikle yapmadım çorbayı ama deneyeceğim yarın,yarının çorbasını bugün gece yapacağımdan bu gece denerim yani. bugün ise ananemizin kızlara özel yaptığı tarhanadan pişirdik umarım sever kızım. akşam yatmadan ise muhallebi yiyoruz, eğer meyvamızı atlamışsak gün içinde akşam muhallebinin içine meyva katıyorum.aralarda emme gece ise emme var zaten kızıma.ha bide akşamları bi çay kaşığı pekmez veriyorum kızıma,unutmadığım zamanlar:) bakalım bu ay ne kadar kilo almış dombiliğim.

meyvalarımız


kızım dün bir trabzon hurmasını yedi tek başına,daha önceden çeyreğini vermiştim ama dün karnı çok açtı ve hurmada çok güzeldi rendeden geçirdim kalanını ben yerim dedim ama bana bırakmadı yedi hepsini bi güzel.ama favori meyvalarımız hala armut ve üzüm,bugün siyah üzüm suyunu bardaktan içti yarım çay bardağı kadar. sevdiği bişey olunca hiç ısrara gerek yok sevmediklerini ise annesini üzmeden yiyor ama diğerleri gibi değil.