CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

30 Mayıs 2008 Cuma

enginar

sevgili tubanın yorumundan sonra bi süredir düşündüğüm bişeyi uygulamak için vakit yaratmaya karar verdim ama şimdi yapamayacağım bunu daha sonra inşallah.bugünlük sadece enginar tarifimizi verelim idare edin artık:) ben enginarı geç keşfettim ama çook sevdim ve özellikle tam bu mevsimde elimden geldiğince çok tüketmeye çalışacağım. enginarları hemen pişirmeyeceksek limonlu suda bekletiyoruz , bunu bilmeyen yoktur sanırım ama genede yazayım,ben bu tarifi kayınvalidemin yaptığına göre yazıyorum çünkü ben kendi yaptığımı çok sevmemiştim açıkcası,enginarları ayrı olarak haşladı üzerlerini geçceek suda ve havuç,patates ve bezelyeyide ayrı olarak kavurdu azıcık zeytinyağında tuz ve şeker ekledi kavururken ve enginarlar yumuşayınca tencereye enginarları içlerinede karışımı dolma şeklinde yerleştirdi ve üzerine azıcık zeytinyağı ve sulu karışım ekledi,birazda bu şekilde pişirdikten sonra altını kapatıp üzerine bol ince kıyılmış dereotu ekledi ve nefis olarak bize sundu:)

0 yorum: