CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

23 Temmuz 2008 Çarşamba

doktor kontrollerimiz

salı günü akşam kızımı özel ada hastanesindeki doktrorumuz sami beye götürdüm ve kızım ne kadar büyüdüğünü kanıtladı bize,artık bebek tartısında yatarak değil ayakta tartıldı kendi başına durarak,ben bu kadarını beklemiyordum aslında hemşire ayakta duruyomu dedi bende evet ama dedim ama kızım sanki bana "ne var anne ya" der gibi baktı ve durdu ayakta öylece ve tarttı hemşire ablasıda.tabi ben o ara gene duygu+sevinç karmaşasında bi garip halde kalakaldım.ah be kuzum ne çabuk büyüyosun ve ne mutlu ediyosun beni her halinle annem.kilomuz 9.4 ve boyumuz 76 cm olmuş.sami bey genel konuşma+muayeneden sonra idrar tahili ve kültürü yazdı ama anne zaten poşet bağlatmıştı hemşireye :))

bugün ise tatilden dönen alerji doktorumuz aydan hanıma gittik çünkü prick testi için gün verilmişti,kızımın kolunun iç kısmı silinip damlalar damlatılıp sonra derisine çektirildi bir yöntemle,15 dk beklendikten sonra kabaran maddelerin mm olarak ölçümleri yapıldı, kızım kan testlerinde non alerjik çıkmıştı ve prick testindede non alerjik çıktı yani kokrktuğum gibi olmadı allahtan. sadece yüzümüzde şimdilerde çok az kalan bir atopik dermatitimiz var çok öpülmekten çoğalan. aydan hanımla konuşmalarımız sonucunda demire başlamamızı tavsiye etti gene doktorumuz, aydan hanımın bana söylediği ilk şey şu idi ona gittğimde siz bana alerji için geldiniz ama ben ilk olarak bir çocuk doktoruyum ve alerjiden önce genel durumu önemli ve bu nedenle onunlada boy,kilo,beslenme,aşı vb konularında konuşuyoruz, ama oda sami beyin yöntemlerini gayet iyi seçilmiş bulduğundan bir sorun yok. kızım prick testi yapılırken doktor ablası onu gördüğünde "aa bumu zeynep çok küçük ya,işimiz zor olacak" demesine rağmen kızım onu yanılttı ve ayak ayak üstüne atarak bu testi yaptırdı ve özellikle bekleme aşamasında annesini çok üzmedi.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

zeynepte alarji çıkmamasına çok sevindim.:) ama sizde az öpünde yanağındakilerde çabucak geçsin.:))
maşallah boyu kilosuda iimiş. işallah hep böyle sağlıklı gider.:)

emel dedi ki...

saol tuba. sende kızıma zeynep dedin çünkü ben doktorun zeynep dediğini yazdım dimi:)) aslında bu konudada bi yazı yazmak lazım. iki isim olunca çocuğa hep ilk ismi ile hitap ediliyo doktor yada okul gibi yerlerde:))