CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

8 Eylül 2008 Pazartesi

yaptıklarımız

*artık eylüşe bişey yapmamasını söylediğimde yapmıyor. bugün turşu için yıkanan salatalıkları leğenden alıp yere koyduğunda "eylüş onları yıkadık turşu yapıcaz yere koyma "dediğimde yapmadı ve hatta yerdekileri leğene koydu tekrar(biz onları alıp yıkadık gene tabiki:))

*anni en sık kullandığı kelime ama bunun dışında bu,veh,geh,anane gibi kelimeleride söylüyor anlaşılabilir şekilde

*eğer bişey istiyorsa bunu ııh ıhh diye onun yanına götürüp parmak uzatarak anlatıyor

*özellikle evde kalmayı sevmediğinden beni devamlı kapıya çekiştirip ııh ıhh diyor yani dışarı gidelimm,hep dışarda olsak baya mutlu kızım:)

*üzümü salkımıyla eline verdiğimde baya bi süredir kendisi kopartarak yiyor ve bittiğinde gene ııh ııh diyor

*ayakta dururken çömelip istediğini alıp kalkıyor yada öylesine oturup kalkıyor

*bardaktan kendi kendine içebiliyordu zaten ama en önemlisi artık üzerine dökmeden içebiliyor



*özellikle çocukların yanına gittiğinde ardı arkası kesilmeksizin konuşuyor tabi biz anlayamıyoruz dediklerini ama kafası ve ellerinide katarak öyle bi konuşuyorki neler anlatıyor kimbilir.

*iki elindede oyuncak vs varken o kadar güzel yürüyor ve birine verip geri geliyor hele hele birde yürürken telefonla konuşuyorki en sevdiği şey bu gene neler anlatıyor karşısındakine

*kitaplarını kendisi çevirebiliyor ama kitapla uzun zman geçirdiğini söyleyemem, çabuk sıkılıyor,gerçi oyuncaklarlada çok oynamıyor kızım

*kendisi yemek yemeye heleki tabaktaki şeye elindeki ekmekten kopartarak onu batırıp yemeye bayılıyor ve bide özellikle boş ekmek yemeyi seviyor.bugün sabah elimde ekmekle anneme kahvaltıya giderken o kadar acıkmışki kızım ıh ıh diye ekmeği istedi bende koparıp eline verdim ve yedi onu gidene kadar sonra ben mutfaktayken gene annni sesi ile yanına gittiğimde ekmeği gösterip istedi .

*eylüş burnun nerde,eylüş saçın nerde gibi sorularımıza tek tek gösteriyor hele dilin nerde dediğimzide ağzını bi açıp kapaması varki sesli sesli şirinemmm

*devamlı beni taklit ediyor kızım. dün halıya bişey döküldüğünde halıyı sildiğimde illa elimdekini alıp silmek istedi bende ona ıslak mendil verdim sildi durdu halıları:) eline bez yada ıslak mendil aldığında hadi kızım sil diyorum gösterdiğim yeri siliyor. yupppi küçük bi yardımcım var artık işler vız gelir bize:)))

*taklit olayımızın en güzellerinden biride çorap giydirme ben eylüşe giydiriyorum o ayağındakini çıkarıp bana giydirmeye çalışıyor:)))

0 yorum: