CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

30 Eylül 2007 Pazar

çifte kavrulmuşlarım




dün ananeme indiğimde ebuşda ordaydı demiştimya,hani onun bebe bisküvili yoğurdunu yemiştim çok:), işte o zman hemen resim çektiler gene. zaten annem ,ananem,bahar teyzem ne zaman ikimiz yanyana gelsek yanyana oturtmaya,birbirimize baktırmaya,resim çekmeye çalışıyolar.ebuşla bi sürü resmimiz var ama en yakın tarihli bu diye bunu koydu annem .bana kalsa başkasını koyardım ama şimdilik benim için o yapıyo bu siteyi.

ilk yan dönüş


sabah babamız eğitime gitti gene. eğitim bitecek maçlar başlayacak olmayacak gene haftasonları haintosbaa. biz kızımla uyduk biraz sonra kalktık eylüşümün karnını doyurdum.oyunlar oynadık,şarkılar söyledik (çoğu uydurmaca olanlardan:)) sonra kızımı biraz kendi kendine oynamaya bıraktım ve yasla sohbet ederken bi baktım bizimki yan dönmüş. hemen resim için kalktım ama makinayı bulamadım(yas gene dağınık dicek bana ama herzamanki yerinde diildi valla) bende cep telimle çektim. ama tamire gittiğinden beri resim kalitesi çok kötü telefonumun. olsun en azından bi hatıra kaldı elimizde.

sadece paylaşmak istedim...

"Sevgi,yaşamayı olumlu kılan ve insanı tüm olumlu davranışlarında harekete geçiren bir hayat enerjisidir.İnsan bu enerji ile önce kendine,sonra kendi ötesine,yani hayata ve tüm varlığa açılır.Gerçek anlamda sevgi,insanın başkalarını aşırı yücelterek değil,en az kendine olan sevgisi kadar sevmeyi içerir."A.Bahadır

"Sevdiğimiz zaman, aşk o kadar büyüktür ki bir bütün olarak içimize sığmaz; sevdiğimiz insana doğru yayılır, onda kendisini durduran, başlangıç noktasına geri dönmeye zorlayan bir yüzey bulur; işte karşımızdakinin hisleri dediğimiz şey, kendi sevgimizin çarpıp geri dönüşüdür; bizi gidişten daha fazla etkilemesinin, büyülemesinin sebebiyse, kendimizden çıktığını farketmeyişimizdir." Marcel Proust

29 Eylül 2007 Cumartesi

akşam keyfi


bugün akşam annem karnımı doyurduktan sonra tülay teyzem geldi bize. ama ceren ablamı getirmemiş. beni sevdi ,hareketlerime şaşırdı çok,özellikle gülmeme:) devamlı ben unutmuşum bebek nasıl olur dedi durdu. yukarda onla olan resmimizde bendaha 2 günlüğüm.o gittikten sonra biraz daha emdim ve uyudum.babam tam ben uyurken geldi. hakem eğitimi varmış gene ,sınav olmuşlar bugün anneme anlatıyodu bişiler ama benim uykum vardı dinleyemedim.yani babamı bi tek sabah gördüm bugün. sabah oynadı benle ,eğitimede geç kalmış benle oynadığı için:)

gs mi fb mi !


aslında baba galatasaraylı ama anne fenerbahçeli :) gerçi bu formayı anne almadı haydar enişte aldı.baba hemen kızıyo anneye haydar enişte değil amca. bugün bu formayı giydik gene ama altınıda giydik ama haydar enişteye gittiğimizde dükkanda yoktu. selma anne beni çok sevdi gene havalarda tutarak. orası çok ilgimi çekiyo çünkü herşey çok renkli ve bi sürü. selma anne beni yanlarına yaklaştırıyo bişeyleri dökeyim diye. döktüklerimi toplamak bile onu mutlu edermiş. ebuşla oturduk bugün biraz gene. hergün görüşüyoruz zaten biz ve hergün resimler çektiriyoruz beraber . bide annanemin ebuşa yaptığı bebe bisküvili yoğurttan yedim bi sürü. annede şaşırdı:) bahar teyze gelmedi daha. ama hergün telefon ediyo,beni özlemiş ,ama gelsin artık bende onu özledim. filiz teyzede işten geç geliyo ben uyuyorum.onuda göremiyorum .ama yarın pazar gelip sever beni gene.

şimdi eylül zamanı




Herşeyin bir mevsimi vardır
Ve...
Cennetin altında her amacın bir zamanı
Doğum zamanı ve ölüm zamanı;
Ekme zamanı ve ektiğini biçme zamanı,
Öldürme zamanı, iyileştirme zamanı;
Yıkma zamanı, yapma zamanı,
Ağlama zamanı ve gülme zamanı;
Yas zamanı, dans zamanı...

ve şimdi eylül zamanı

28 Eylül 2007 Cuma

küçük hala ve yağız efe



az önce küçük halamızın msnde bize yazdığını paylaşmak istedim:)

"demek odada oynuyosun... küçük esra halası ve oğlu sıkılıyo vakit geçmiyor bi türlü, ayaklarını uzatıp şöyle bir uyku çekmek istiyor ve gezmek istiyor hala.bunaldı çalışmaktan eve gidip koşturarak yemek telaşından ve sonra evin işleri ile uğraşmaktan offf evde yattığın yerden para kazanma şansı yok mu halacım.keşke bende sen ve yağız efem gibi olsaydım. sizi ballarım"

27 Eylül 2007 Perşembe

doğum annemiz,leto teyzemiz



evet doğum annemiz yani leto teyzemiz. beni doğuma çağıracaksın diye sıkı sıkı tembih etti beni hamileliğimde ,her defasında "hayır dedim çağırmam çünkü sen bekarsın ve doğuma bekar birinin girmesini istemiyorum,ya kızım korkar doğurmassınız sonra" ama olmadı .kısmet onunla girmekmiş doğuma. annem yanımdaydı doğumda ama tansiyonu yükselince kalamadı. yani ben anladım renginden halinden aliye dedim letoyu çağır. dayanıklı kızdır,nelere göğüs germiştir,çok nadir görürsünüz yıkıldığını.doğumda çok destek oldu bana çok kahrımı çekti. ama anlatmadan geçemeyeceğim hala çok güldüğüm şey şu; sancı anında ben ne dediimi bilmiyorum ama sancı dinince letoya diyorumki"bak sancı anında ne dersem diyeyim sakın yapma ve aldırma duymamazlıktan gel tamammı" tamam diyo ama sancı geldiinde dr u çağır diyorum çağırıyo,kendimi atıcam şimdi diyorum inanıyo:) ya bacı ben sana ne dedim diyorum sancı geçince gene tamam diyo ama sancı başladıında gene aynı,kaç defa dr getirdi başıma saolsun:))doğumda olanlar onunla aramızda sır ,dimi bacı:)

sultanım



evet buda benim sultanım. yan dairelerine taşındıımızda daha yürüyemeyen, benimle büyüyen, benim elimden yiyen, gezmelere gittiğimiz ilk kızımız:) hamileyken pcde onun resmi masaüstü görüntümdü,çok baktım yani resmine,annem sultana benziyo der eylüş için,özellikle uykusu geldiğinde:) bakın bakalım benziyorlarmı?

yıldızın akrabası:)



bugün aldığım bi habere göre darılmış bana yıldızın akrabası. oysaki ben senden başkasına demiyorumki yıldızın akrabası diye demekki değerlisin eniştecim benim için aşkolsun. bak o üçüne bi yazı ama sana tek başına bi yazı ayırdım:) eniştecim geçmiş olsun o hastalıkları eşşekler kovalasın gelmesin sana bidaha pis hastalıklar. aman kendine dikkat et sen bize lazımsın özellikle halama:) daha kızları yolayıp halamla emeklilik balayısı yapacaksınız.

aşı sonrası


ve 2. karma aşı sonrası kendinden geçmiş bi halde uyuyosun. aşılarımız çok sorun yaratmadı şükürler olsun. ilk karma aşımızdan sonra ateş ve huysuzluk olsaydı samibey(yani dr un) ithal aşı önereceğini ama bi sorun olmadığı için sağlık bakanlığının aşılarına devam edebileceğimizi söyledi ve bizde devam etmeye karar verdik. senin uyuma biçimin genelde bu resimdeki gibi yani kollar yanda ve kafa hizasında yukarıda. o kadar tatlısınki uyurken seni izlemeye bayılıyorum ama uyrken bebek izlenmez ,büyümez vs gibi laflarıda kulak ardı edemeyip çok fazla bakmamaya çalışıyorum genede.

ilk anlarımız




birinci resim benden ayrılıp kendi başına nefesini aldığın andaki ilk resmin kızım. ben orda arkadayım sana bakıyorum,herkes bi koşturmaca seninle ilgileniyodu beni bırakıp. baban ve doğum annen yani leto teyzen ise senin resmini çekmeye çalışıyorlardı onlardan fırsat bulup.
ikinci resim seni kucağıma aldığım ilk an. herşeyi unutmuştum defalarca okuyup düşünüp tasarlamama rağmen seni emzirmedim bile .. kucağıma alıp ağlayarak sana yazdığım ve kendimce bestelediğim ninniyi söylemeye başladım .

eylül kızım can kızım
kekik kızım bal kızım
annesinin fıstığı
bi tanecik gül kızım

babanın sonradan anlattığına göre arkadaki hastabakıcı kadında ağlıyomuş benle beraber ama ben hiçbişeyin farkında diildim odamıza gelene kadar .

geç oldu ama..


bu resim bugüne ait değil ama konumuzla alakalı :) kızım 4 ay 10 günlük ve tek yalancı meme tuttuğu an bu resimdi bu akşama kadar. özellikle çok gazlı olduğu ağlama krizlerinde defalarca denememe ve yalvarmama rağmen bi türlü tutmamıştı memeyi. pekmeze batırmayıda denesek yok pekmez bitince pırt yaptı hep .bugün uykudan sebepsiz yere ağlayarak kalkınca bende kendimi çok iyi hissetmediimden dişliğini vereyim oynasın dedim ve dişliği almaya gittim yanındaki meme beni baştan çıkardı gel bi daha dene diyerek,bende ikisinide aldım elime ve memeyi verdim eylüşe aman tanrım sanki bunu bekliyodu kızım. memeyi aldı ve gözlerini kapatıp uykusuna geri döndü. ben elimde dişlikle kalakaldım şaşkınlıkla. hala ağzında emzik uyuyo bakalım nereye kadar:)

25 Eylül 2007 Salı

odamızı gezelim


evimize gelmeyenler için kızımın odasınıda gezdirmek istedim. gecenin bu saatinde yani onikiye beş kala kızım deli gibi bağırıyo çığlık çığlığa. ağlamak değil kendi kendine oynamak diyebiliriz. bende bu arada bişeyler yazayım dedim bi ara videoya çekip onuda koyarım nasılsa:) dolabımızın bu eski hali şimdi daha dolu tıka basa hatta:)

halamızda geldi



babamız trabzona gittiğinde yani kızım 40ını çıkardığı akşam halamız gelmişti oğlu ile. buğra eylüle gözü gibi baktı saolsun . halamız eylüle ve resimlerine bakarken bile hep ağladı,hala msnde görüşürken ve resimelrini yollarken ağlıyor. demekki çok bekletmişiz onları bir yeğen için..

dilek teyzemin kucağındayım


dilek ve nalan teyzelerimizde geldi ama nalan teyzeyle foto çekmemişiz,sadece dilek teyzemiz var.

çok sevdim ben salıncağı


vee özoş teyzemizin aldığı salıncak. aslında taa ilk doğduğunda gelmişti yani özlem teyzesi yollamıştı kendi gelemese bile kargoyla ama yeni oturmaya başladı kızım,daha çok kısa oturuyo ve hemen salıncağımızı kurup kızımızı oturttuk ve resmimizi çektik. teşekkürler özlem teyzesi ...

yeniden yazıyorum



bugün bi garibim gene ve uzun zamandır yazamadıklarımın hepsini yazacak gibi hissediyorum bakalım yazabilecekmiyim. ımm neyle başlasam.teyzem ve deroş geldi ve gitti. zaten kısacık bi zamandı ondada muğla kırşehir derken bitiverdi izinleri. e bide bebekle eskisi gibi ilgilenemedim :( herşey değişiyo hayatımızda ama güzelleşerek iyiki geldin kızım. teyzemin kucağında heleki karpuzu görünce bizimkinin hali görülmeye değer:))

erken gelen bayram:)




Bugün istanbuldaki büyük ve küçük haladan bayramlıklarımız geldi. büyük hala yani rabia halamız ve onun kızı esradan yani küçük haladan.bide edamız var tabi göznurumuz nazar boncuğumuz o. küçük halamız hamile ,trabzonsporlu bi oğlumuz olacak yakında allahımın izniyle, bizde ona bişeyler aldık ama belki gideriz diye yollamadık daha. gidemessek kargolayacağız zaten. sizi seviyoruz büyüklü küçüklü halalar:))

3 Eylül 2007 Pazartesi

eve dönüş

senin olduğunu bilseydim belki istanbula bile gitmezdim,dönüştede biraz tedirginlikle geldim bu yüzden. aman bişi olurmu telaşı vardı bende. neyseki çok rahat bi yolculuk oldu. geldiğimizde ananeden bol bol fırça yedik haberi sakladığımız için. önceden aldığım bi karar yüzünden ben ilk 4 ay söylemeyecektim ama baba dayanamadı ve söyledi ananeye ,ananede anneye kızdı hep sakladın benden diye. gitmeden kış hazırlıklarının çoğu yapıldığı için rahat etti anne. ama en çok sevdiği şeyleri bile yiyemedi baya bi süre.mesela binbir özenle yaptığı közlenmiş kırmızı biberleri ve salatalık turşularını... anane saolsun hergün onda yemekteydim zira mutfağın önünden geçerken bile öğürmeler başlıyordu:)

varlığını öğrenmek..

Bi süredir karar vermiştik haintosbağa ile bi bebeğimiz olmasına ama gezmelerdende eksik kalamıyorduk ikimizde. istanbula düğüne gittik bi hafta öncesinden hem gezecektik hem alışveriş yapılacaktı herzmanki gibi ama artık planlarımızı uygulamanın kolay olmadığını baştan öğrettin bize:) istanbula gider gitmez uyumaya başladım ama nasıl uyumak,kafamı kaldıramıyorum. Sabah kahvaltı yapıyorum sonra uyku,yemeğe çağırıyolar gene uyku:) Ben dedim bişi var bende 2. gün sonunda evde bulunan bi testte hafif çizgi çıktı ama çok çok net değil. o testlerin sabah yapılması gerektiğini sonradan öğrendik tabi:) ertesi sabah halayla beraber çalıştığı hastaneye gidip kan ve idrar verdik. idrarda evet var ama net sonuç için bi hafta sonra tekrarlanmalı dendi kan verdiğimizden habersiz. bu sırada kadıköye inildi kan sonucu ertesi gün çıkacak ama anne durabilirmi?mümkün değil. hemen bi özel hastaneye gidilip kan verildi ve o geçmeyen bi saat beklendi. sonuç sen geliyorsun:) aranacaklar arandı haber verildi.eve gelindi ama anne hala uyuyo hep uyuyo. bir düğünü uyuyarak atlattık yani sayende oynamadan.

Başlangıç







Aslında uzun zamandır düşündüğüm birşeydi ama bi türlü kısmet olmadı . kendimle ilgili hazırladığım bir sayfa vardı ama kızım için yapmak daha özen istiyordu ve o varken başka bişeyle uğraşmak istemedim bi süre sanırım. Ama bugün canım sıkkın ve bişeylerle uğraşmak beni kendime getirebilir,özellikle eylüşümle ilgili bişeyler olması daha çabuk toplamamı sağlayacak sanırım.