CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

31 Aralık 2007 Pazartesi

satı halalardayız



istanbula ait o kadar resim varki aslında ama seçme yaparak koydum. bu resimlerimiz satı halamıza gittiğimizde çekilenlerden. babannemizin yedisi bittikten sonra zaten rabia halalara çok yakın oturan satı halamızda kaldık iki gecede. kazım enişte,satı hala ve sertanla bol bol vakit geçirdik,hatta bi gün sertanı okula bırakmaya gittik ve ordanda merzifonlu hemşerilerimizden alışveriş yaptık,onların evinde hazırlanan ıspanaklı börek içinden yedi kızım :)sertan eylüşle oynadı bol bol,satı halası ve eylüş yatakta gülücükle attılar.

bayramda


bayramın birinci günü sabah en büyük olması sebebiyle satı halalardaydık. satı halanın kızı şule ve eşi serdar oğulları sertanla,rabia hala eşi aslan enişte ve kızları eda,şadıman hala (oğlu celal akşama doğru gelebildi) hepberaber güzel bi kahvaltı yaptık,rabia hala ve aslan enişte kurbanlık için gittiler biz ise evde gelenleri kaşıladık. o gün kurban telaşı ile geçti tabiki .

bayramda


bayamın birinci günü sabah eda ile kızım süslenip indi satı halalara e en küçük onlar ailede haliyle onlar süslendi. birinci gün akşamı küçük hala esra ve eşi yasin geldiler. kızımın barış ve dürdoşlada resmi var ve rabia halaların alt kiracısı gülsümlede.yasinin kucaında iki kızı gören ve karnında efeyi taşıyan esra "napalım oğlanı bulana kadar yaptık" diye bi espride patlattı:)

küçük hala esra



satı halalarda kaldıktan sonra küçük hala esralara gittik cumartesi,yasin gecede olduğundan evde uyuyordu o nedenle ses yapmamak için yemeği dışarda yemeye karar verdik ve ayazmaya gittik. çok güzel bi yer çok beğendim ama kızım üşümesin diye içeriyi tercih ettik burada ayazmadan resimler yok çünkü edanın cep telinde kaldı ben makinayı evde unuttuğum için.arefe gününe kadar esralarda kaldık ve pazartesi günü tek başıma pendik çarşısına inip kızıma,ebuşa ve alaraya bişeyler aldım. salı günü ise esra,ben ve eylüş indik pendiğe ve esraya bayram için ve doğum sonası için alışveriş yaptık. arefe günü yasin bizi rabia halalara götürdü sonrada babamızı almaya gittik ordanda tatlı ve su böreği için siniye uğradık,eve gelip bayram için yapılacakları yaptık.bu defa kızımı arefe suyuyla yıkayamadım çok istesemde kısmet değilmiş.



ilk gittiğimiz zamanlar çektiğim fotoğraflarda kızım aslan eniştesi ile elinde kumanda ile ama bu kumanda çocuk kumandasıymış yani eski kullanılmayan bi kumanda, eve gelen çocuklar oynasın diye saklıyorlar ve gayette iyi yapıyorlar çünkü kumanda ve cep telefonuna bayılmayan çocuk yok sanırım.ve kızım esralarda kalırken yağız efenin odasında yattı hatta o kadar keyif aldıki ayak ayak üstüne atarak poz verdi.