CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

3 Haziran 2008 Salı

sağım solum sobee

annemin kırşehire gitmesinden dolayı yoğun günler geçiren ben anca sobelenme yazısını yazabiliyorum. bizi öykünün annesi perihan sobelemişti bizde yazımıza başlayalım ve kimi sobeleyeceğimizide düşünelim bu sırada.

eylüş söylenen herşeyi anlıyor ve yapıyor uzun süredir ama ben bilgisayar başına geldiğimde onun yaptıklarını hep unutuyorum, aklımda olanları yazayım arada aklıma geldikçe eklerim.

*eline balonu alıp üfürüyor şişirilecek yerine ve bana uzatıp şişirmemi istiyor, şişirirken bayılıyor gülmekten ve şişirip eline verincede balonla oynuyor uzun süre,sıkılınca oyuncak sepetinden yeni balon alıp gene aynı döngüye başlıyoruz.

*anane,selma abla,haydar ve teyzelerinin yanından ayrılırken hadi kızım öpde gidelim dediğimde eğilip yanaklarından öpüyor ve gitmemek için ağlama tutturmuyor.

*annesi gibi domates delisi bir kızım var hemde bütün yiyor domatesi,eline verdiğim boş ekmeği, kayısıyı,eriği,çileği kendi kendine yiyor güzelce ama en çok sevdiği muz ve yeni dünya yemek ama muzu benim elimden yiyor genelde.

*kızımın derdi ben yiyebilirim demek bunun farkındayım ve tabağına yemeğini koyup çatal yada kaşıkla yemesine izin veriyorum -bu bana eylüşü ve etrafı uzun süreler temizlemeye mal oluyor:)

*biberondan sadece su içen kızım süt içmeye başladı ve artık buna iyice alıştı.

*hergün mutlaka meyva suyumuzu içiyoruz,portakal sıkıyorum yada dayımların bahçeden geçen sene topladığım buzluktaki vişnelerden yada ananemin bahçesinden toplayıp kuruttuğu kayısılardan koyu kıvamda komposto yapıp suyunu veriyorum kızıma ama bardakta.

*kızım yürümenin anlamının farkında ama kesinlikle yürüme taraftarı değil hala, elini bıraktığımızda hemen otoruyor yada elini bırakmamaıza izin vermemek için sallanıyor kıvırıyor bi garip hareketler yapıyor,illa yürüsün diye bi kaygım yok üzerine gitmiyorum isteyince yürüsün.

*hergün gezmemiz gerekli mutlaka gezmeye inmediğimiz zamanlarda sıkılıyor ve aşağı inmek için türlü numaralar yapıyoruz.

*televizyon izlemek konusunda bi çabamız yok çünkü annesi evde televizyon açmıyor, ananesine gittiğinde yada akşam babası evde olduğunda televizyonu açık gören kızım bi kaç reklam sesi dışında dönüp bakmıyor, sevdiği reklamların sesini duyunca ise hemen televizyona dönüp izliyor reklam değişince kızımın yönüde değişiyor,bunların başında türkcelin tavuklu reklamı,molfixin kuklalı reklamı,bebekli reklamlardan bikaçı var.

ve yazımızı bitirirken önüm arkam sağım solum sobe saklanmayan ebeee diyerek yağız efemizi ve bestenin annesi haleyi sobeliyoruz.

0 yorum: