CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

13 Kasım 2008 Perşembe

neler yapıyoruz

haftasonundan beri bizde kalan kızkardeşim ve eylüş deliler gibi eğleniyorlar. hele akşam haydar geldiğinde kızım uyumamış olursa haydarla yer yatağında tepinip,yuvarlanmaca oynuyor sonra sarılıp tv izliyorlar, dün gece eylüş ben gelmeden bahar teyzesinin kucağında uyumuş. kızım bahar teyzesini çok sevsede onu kıskanır durumda ve bu nedenle onun yaptıklarını yapmaya çalışıyor devamlı. bahar süt içerken süt içiyor, meyva yerken meyva yiyor mutlaka.
bunun dışında eylüş;
*merdiven inip-çıkarken daha rahat ve eylüş duvardan tutarak çıkabilirsin-inebilirsin dediğimde elimi bırakıp duvardan tutarak kendisi inmeye-çıkmaya çalışıyor,tabi ben her şekilde güvenliğini sağlamış durumda oluyorum.
*istedikleri ve istemedikleri konusunda tercihlerini tam belli ediyor
*diş fırçalamaya bayılıyor
*oyuncaklarını kendisi seçip onlarla nasıl oynayacağının tam olarak farkında artık
*odasındaki yatakta yatma süresi hergün uzuyor ve bu beni çok rahatlatıyor
*oyuncak kovalarını üst üste yada içiçe yerleştiriyor
*tuğçe teyzesinin aldığı oyuncak kaplumbağasına hala bayılıyor ve mutlaka banyoda onunla oynuyor, şekilleri içine atıyor
*bebeği ile ilgilenmesi görülmeye değer. beşiğine yatırması,ninni söylemesi,üzerini örtmesi...
*top atıp yakalama oyununa bayılıyor ve topu attığında ya "paat" yada "hoop" diyor,özellikle dedesiyle favori oyunları
*yemek yerken kendisi yemeyi daha çok seviyor ama çok açsa benim yedirmemi istiyor
*kitaplarındaki herşeyi tanıyor çoğunun adını söyleyebiliyor,özellikle pisi pisi,mee, emaa,kulak, burun, göz,saç, gıdak gıdak kitaplarından tanıdığı ve göstermesini istediğimizde o kitabı getirip bulup bize ismini söylediği şeylerden aklıma gelenler
*eylüş kumandayı verirmisin,eylüş bardağı getirirmisin,eylüş hadi kitabını getirde okuyalım gibi bi çok şeyi istediğimizde getirmeside görülmeye değer
*annemlerin sokak yokuş olduğu halde dayımlara kadar elimizden tutmadan çıkabiliyor,hemde sonunda zeynep ablası olduğu için nasıl bir keyifle çıkıyor:)
*dükkanları tanıyor,özellikle haydarın dükkanı,kuzenim yenerin dükkanını ve sık alışveriş yaptığımız marketimize girmeden önünden geçemiyoruz. hele evimizin altındaki marketi her iniş çıkışımızda mutlaka dolaşma huyu edinmiştik ama üç gündür bahar teyzemizle oyalandığımızdan bunu unuttuk.
*yemek seçmiyoruz ve yemek konusunda ananemizden dolayı .ok şanslıyız. çok çeşitli ve çoğu kendi üretimimiz olan şeylerden hazırlanan yemekler yiyor kızım. kuru biber,patlıcan,kabak kırşehirden kendi akrabalarımızdan gelme hatta fasulye,nohut,yeşil mercimek kendi tarlamızdan ve ekmek yada hamur işi yaptığımız un yine tarlamızdaki buğdaydan öğütülmüş olarak kullanılıyor, zaten salçamız,eriştemiz,mantımız,turşumuz,reçelimiz,marmelatımızı,pekmezimizi kendimiz yapıyoruz. bunun dışında kızılcık ekşisi ve kuşburnu ezmemizi babannemiz kendisi yaparak yolladı bize.
*bu aralar muzu bırakıp armutu çok yemeye başladı eylüşüm, armutda annemlerin bahçeden toplandı.
*ananesinin sokağında yada bahçesindeki yapraklara dokunmayı çok seviyor kızım,
*resim yapması için aldığım küçük tahtasına karalama yapmayı çok seviyor, zaten ondan şaheserlerde beklemiyorum şu an için:)
*parmak uçlarına basarak yürümeyi çok seviyor kuzucum ve eylüş hadi parmak uçlarında yürü dediğimde gülerek bana doğru bu şekilde yürüyor
*müzik duyduğunda ya ona aynı ritimlerle eşlik etmeye çalışıyor ağzının içinde ona göre anlamlı sözlerle yada çok hoşuna gitmişse dansediyor,eğer halkmüziği ise eline bişey alıp sallıyor çünkü biz halay çekiyoruz bazan evin içinde bu tarz müzikler çıktığında:)) yavaş bir şarkı ise oturduğu yerden hafifce sallanmayı tercih ediyor.

0 yorum: