CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

24 Ekim 2007 Çarşamba

aç kızım


dr dan sonra ananeye geldik ve kızımın karnını doyurup orda bıraktım.babanne ve anane kızıma bakarken bende evi temizleyeyim diye eve çıktım. evde yoğun bir temizlik olayına girdim telefonda acil süt çağrısı gelene kadar. kızımı doyurup anane ve babannesiyle atta indik bişiler bakmaya ama eylüşün teyzeleri ve halaları sayesinde dolu kıyafeti olduundan sadece ebuşa 2 elbise aldık. bu arada ebuşun annemlerde olan yürütecine eylüşü annemlerin ısrarı ile bindirdim ve bizimki baya baya sevdi yürüteci,zaten babanneside alacağım ben kızıma yürüteç deyip durdu gün içinde ben ne kadar zararlarından bahsetsemde. akşam yemeğimizi yerken kızım teyzesinin kucaında yemeklere uzandı gene . filize aç değil desemde o kızımın bu haline dayanamadı ve eline ekmeği verdi ve bizim aç hatun ekmeği kemirdi hakkaten açmış demekki:)

dr kontrolümüz


bugün sabah dr kontrolümüze gittik 7 gün iğneden sonra. önce tartıldık ölçüldük. kilomuz 7080gr boyumuz 64cm ve baş çevremiz 42 cm. yani diğer taraftaki tartıda hata var:) bende ne sevinmiştim kızım çok kilo almış diye. neyse sağlık olsun. ölüçüldükten sonra sami beyin yanına girdik ve iğnelerden huzursuzluğundan vs sorular sordu. bizim için sondali film araştırması yaptıından bahsetti bende bilseydik kaçardık diye espri yaptım ama o bundan kaçmanın sonra daha kötü şeylere neden olabileceğini anlattı bir kez daha. bende biliyorum tabiki ama yinede kızımın canı yanacak diye içim içimi yiyor. idrar testi ve kültürü yazdı ve vitaminler hakkında konuştuk. devit 3 ve ferrosanol kullanıyorduk biraz değişiklik yaptı vitaminlerimizde sami bey,artık deviti bırakıp yerine vidaylin verdi yani artık ferrosanol ve vidaylin kullanacağız. ama vidaylinin tadını sevmesse değiştiririz uyarısınıda yaptı drumuz. idrar yolları enf için ise koruyucu amaçlı bactrim kullanacağız akşamları yarım ölçek. sonra resim çektirdik ve idrar vermek üzere kızıma torba takıldı. ama kızım muayene sonrası birz çıplak çıktı resimde:) bu arada resim çektirip sitemize koymak için izin istedim sami beyden ve tabiki dedi. bende ama aşık olan olursa sorumluluk kabul etmem dedim.kimse aşık olmasın drumuza o eylüşün aşkısı:)

neler yiyoruz


pazar günü sultanlarda kahvaltı yaparken ısrarla bizim yediklerimize kafasını uzatan kızıma labne peyniri verdim biraz ve çok sevdi. kahvaltı karışımı almıştım ve onu hazırlarken içine labne koyayımmı diye soracağım yarın prd bugünkü kontrolümüzde. bunun dışında kızımın en çok sevdiği yiyecekler meyvalardan armut ve üzüm,elmayı annesinin çok sevmesine rağmen zorla yiyor.öğleden sonraları yoğurt veya çorba ve akşamlarıda muhallebi. hergün vermiyorum bunları ama değişik hazırlama şekilleriyle seviyor kızım. mesela bugün yoğurdumuza biraz muz ve bi çay kaşığı armut pekmezi ekledim bayılarak yedi.başlarda patates,havuç,kabak,pirinç olan sebze çorbamıza brokoli ekleyince daha çok sevdi kızım. bugün hazırladım kızıma yarına yedirmek için brokolili çorbamızı.muhallebimizi yaparken biraz koyu hazırlayıp piştikten ve soğuduktan sonra içine anne sütü katarak veriyorum kızıma. mümkün olduğunca kendim hazırlıyorum herşeyi çünkü deneme amaçlı aldığım kavanoz mamalar aşırı gaz yaptı gazman kızıma. gazlı olduğunu bildiğim ama 4. aydan sonra sihirli sopa değmiş gibi geçen gazımızın tekrar gelmemesi için kavanoz mamaları yemeyi düşünmüyoruz şimdilik.