CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

12 Haziran 2008 Perşembe

perşembee

bu kız bi başka uyuyo bi başka gülüyo. evet her anne kendi bebeği için bunları diyordur bende diyorum çünkü kızımın hiçbi haline doyamıyorum (istediğini yapmayınca hırçınlık halleri hariç ama oda başka bi güzel:)) artık sütümüzü içemediğimizden dolayı sabah erken saatte emme olayımızı gerçekleştirip tekrar uykuya dalıyoruz -ha bu arada artık kızım gece uyanmadan sabah erkenden uyanıp emip tekrar uyuyo- ve sonra kalktıp kahvaltımızı yapıyoruz. dalgın anne evde ekmek olmadığını unutup dünden ekmek almadığından ekmek almaya aşağı inecektik,o sırada anene aradı ve kahvaltıya çağırdı e biz utanmaz,yüzsüz, arsız olarak hemen oturup bi güzel kahvaltımızı yaptık hatta kızım kahvaltıda patlamış köy biberi bile yedi. oynadık,muhabbet ettik ,kızım sükkana bayılıyor çünkü bi sürü farklı şey var,gelen giden özellikle çocuklar eksik olmyor her gelene gülücük her giden çocuğun arkasından sinirle "nereye" der gibi bir hışımla bağırma sonrasında ekmeğimizide alıp eve çıktık .kızım kısa bir süre mıy mıyladıktan sonra uykuya geçti ve hala uyuyor. anne o sırada ev işlerinin bir kısmını, çamaşırı halletti ve kızına yemek hazırladı. öğlen yemeğimizde tavuk suyuna şehriye çorbası ve patates var yanındada yoğurt. akşama köfte, pilav düşünüyoruz ama anenemiz bizi caydırıp kendi yaptığından yedirebilir-artık ne yaptıysa:) kızımın uyumasından ve ankarada baya baya gök gürleyerek yağmur yağmasından dolayı gezme planlarımız iptal oldu. e napalım bizde oturalım diyeceğim ama bakalım son anda gene duramam gibi geliyo bana.

mutlu yıllar




tuba'yı akıllı bebek sitesinden tanıdım(iyiki bulmuşum bu akıllı bebeğide bisürü çok güzel arkadaşım oldu sayesinde) bugün tubanın oğlu ertunun doğumgünü, inşallah bir gün yüzyüze tanışırız ve eylüşle ertuda arkadaş olurlar. nice mutlu yıllara ...




not: resimdeki hatamı şimdi farkettim ama artık çok uykum geldi. ben uyanmadan farkedenler görmezden gelsinde yarın düzelteyim:)

sintigrafi

bugün gülfem hanımın yanında ayrıldıktan sonra annemi ve kızımı eve yollayıp ben koşar adım kızılaya geldim çünkü sintigrafi sonucu çıkmıştı,agm ye gidene kadar kafamda bir sürü düşünce ama kendimi rahatlatmaya çalışarak sonucu aldım,tesadüf sintigrafi çekilirken yanımızda olan hemşire vardı ve ona sordum hemen şükürki normal idi herşey ve nasıl rahatladım anlatam. sonra bi kaç işimi halledip işe gittim. eğer sevgili müdürüm!! izin verse idi şimdi antalya yolunda olacaktık kızımla bende ama sadece babamız gidiyor. neyse bi kaç gün değişiklik olur en azından.yarın bir sorun olmassa sonucumuz sami beyle paylaşıp aydan hanımla geçen randevumuzu aktaracağım. izinli olduğumdan kızımla parka ve sultana uğramayı düşünüyorum belki tülüye bile gidebilirim zaman kalırsa:)

sintigrafi hakkında aslında uzun bir yazı planlamıştım kafamda ama toplayamıyorum şu anda. sintigrafinin tek zor yanı eylüşü hareketsiz yatmaya zorlamaktı çünkü biz zorladıkça eylüş inat etti ve ağlamasını uzattı,iyice sinirlendi,şimdi düşünüyorumda uyutup yaptırması daha kolay olabilirdi.

çarşambamız

sabah kahvaltımızı yapmak için aneneyle beraber selma ablaya gittik ve dükkanda yaptık kahvaltıyı, sonra ebuşlar geldiler iki kuzen nasıl özlemişler sarıldılar öpüştüler şok olduk yaptıklarına,ellerinde ne varsa paylaştılar,ebuş eylüşe salatalık verdi eylüş ebuşa oyuncak ve sonra beraber seboşun getirdiği dutları yediler ve biz doktora gitmek için hazırlandık.sami beyle konuşup,gülfem hanımdan isim alarak ankara üniversitesi tıp fakültesi cebeci hastanesinin çocuk alerji bölüm başkanı prof dr aydan ikincioğullarından randevumuzu almıştık ve iyikide ona gitmişiz.güfem hanım alinin 10 seneyi aşkın doktoru ali ona muayene olurken araştırma görevlisi idi şimdi prof ve onunda bir kızı var,aydan hanımla çok güzel paylaşımlarda bulunup , kızımın yüzünde olan atopik dermatitinden ve sütten sonra vücudunda oluşan kızarıklardan dolayı testlere karar verildi ve kullandığımız ilaçlar değiştirildi. aydan hanıma kızımın hikayesini anlattım uzun uzun ve özellikle tekrarlayan idrar yolları enfeksiyonunu söyleyip yapılanları anlatınca hemen doktorumuzun çok iyi bir yol izlediğini söylemesi bir kez daha sami beye olan güvenimi katlandırdı, kızıma inek sütü,unlu gıdalar, meyvalar,sebzeler,ev akarları ve daha unuttuğum bi sürü şeye karşı alerji testi için kan verdik. aydan hanımın özellikle vurguladığı şey eylülün alerjik bir çocuk olduğu ve dikkat edilmesi gerektiği idi. kanımızı biraz yaygara yaparak verdikten sonra kanları büyük alerji bölümüne götürmemiz gerekli idi işte oraya gitmişkende babamızın doktoru gülfem hanımı görmek istedik ve oda bizi gene bütün içtenliğiyle karşıladı.

eylüşten kareler

karumdan kuğulu parka yürüken tunalı caddesinde :)

parkta sonunda yorulup otururken,



kızım boş ekmek yemeye bayılıyo ne verirsek verelim boş ekmeği tercih ediyo.


ve telefonla eylüşün yanında konuşmak mümkün değil,mutlaka elimizden alıyo telefonu. yada haydarla konuş diye telefonu verince telefonda ne cilveler yapıyo ha bire hadaa diyo,tuşlara basıyo,oyuncak telefon olduunu anlıyo ve oyuncaklarla oynamıyo:))

perşembenin gelişi


pazar sabah annemlerde kalan tülü,ceren(resimde görünmüyo), filiz, annem, ben, ali ve eylüş güzelce bir kahvaltı yaptık,muhabbetimizi ettik ve sonra evimize çıkıp kızımla oynadık ,öğlen uykumuzu uyuduk.

filiz teyzesi kızımı çok özlemiş, her akşam iş çıkışı annemlerde olan eylüşü sevse bile doyamıyo beyaz gülüne sanırım:))

ve sonra karum yolları taştan diyerek çıktık yola:) ama karumdan önce tam karşısındaki mother care dan kızıma yaz için sıfır kollu bodyler,güneş gözlüğü aldım. karumdan baharın düğünü için bişeyler bakıp bir bluz alıp,kuğulu parka doğru kızımla yolda elele yürüdük.

kuğulu parkı çok severim ve hep çocukları getiririm ben,özellikle bahar ve deryayı atakulede oyun oynatıp sonra tunalıda bişeyler yeyip,kuğulu parkta oynatırdım ama bunlar ben gençken ve baharla derya çocukken idi şimdi ikiside kocaman huff zman ne çabuk geçiyo. neyse işte kızım kuğulu parkta park ahalisi tarafından sevilirken,en çokda aylin ablası ve aşağıdaki resimdeki adem abisi ilgilendi kızımla saolsunlar
kızım sanki düz yolda çok güzel yürüyomuş gibi parkın dökme taşlı engebeli yollarında inatla kendi yürümek istesede ben onun yanından ayrılmadım, kuğuları izledi kuzum bol bol ve onları çok sevdi. biz parkta kuğuları izlerken bi baktık karşıda filiz teyzemizle süreyya, ve sonrada nurettin katıldı aramıza, onlarla beraber parkta çay,leblebi keyfi yaptıktan sonra parkın yanındaki madoda dondurma yendi,kızıma su böreği yedirdim orada ve kızım sezonun ve hayatının ilk dondurmasınıda yemiş oldu hemde yağmur yağarken ama nefis bir hava idi. hepberaber eve dönüşten sonra yorgunluktan uyuyakaldı eylüşüm. ertesi gün erkenden hastanede damar yolu açılması gerektiğinden haydar ve selma abla dükkanı kapatınca onlara gittik çünkü onların evi hastanenin karşısında, muhabbet ve meyva keyfinden sonra uyuduk yani baba kız uyudular anne sabaha kadar düşünce içinde idi.. filiz ve süreyya ile olan resimlerimiz eylüşün kuğulara bakma inadından kötü çıkmış bu nedenle siteye koymadım hani bazılarımız alınmasın neden resmim yok diye.


hastanemizde bebek hemşirelerimizin damar yolunu açmasından sonra- ki bu sırada kızım çok ağlamadı,özellikle iğne girince susup iğneyi izlemesi şaşılacak bir detaydı- agm görüntüleme merkezine giderek sintigrafi için ilacımızı enjekte ettiler kolumuzdan- burada çalışan röntgen teknisyenide ortaokuldan arkadaşım rıza idi,ben tanıdım o beni tanımadı :) bu resimde kızımın elindeki alçı değil damar yoluna takılan ilaç enjekte edilmesi için kullanılan iğne çıkmasın diye sabitlenmişti,biraz fazla sabitlemişler. gerçi eylül o iğneyi çıkarmak için çok uğraştı hatta çıkarmasın diye elini tuttuğumdan dişiyle çıkarmaya bile çalıştı .


ilaç verildikten sonra iki saat sonra film çekileceğinden zeynel de kahvaltımızı yaptık kızımla, kızım peynirli omlet ve kocaaman bir portakal suyu içti zaten bayılıyo taze sıkılmış portakal suyuna.biraz kızılayda dolaşıp bir marketin önündeki inekle resim çektirdik:) iki saati doldurup film için geldik ama kızıma film sırasında hiçbişi yapılmadığı halde resmen yaygarayı kopardı eylüşüm.film bittiğinde bizde bitmiştik.