CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

7 Kasım 2008 Cuma


bugün sabah kahvaltı için anneme gittiğimde anneme ne pişirdiğini sordum hemen çünkü evdeki koku tahmin ettiğim şeymiydi? annem dene haşladım dedi( şimdi herkes dene ne yahu diyecek:)) dene bizde yarma, fasulye, nohut haşlamasına verilen genel addır ve dene kavrulur yada yoğurtla yenir) ben çok sevdiğim için sevindim tabi ama sonra daha çok sevindiğim bir durum çıktı ortaya annem aşure yapmaya karar vermişti.biz ailece aşureyi çok sevdiğimizden annem yapar sık sık bize. hemen aklıma halişkom geldi çünkü annen aşure yaparsa bana haber ver diye sıkı sıkı tembihlemişti arkadaşım.bi şekilde haberleştik geçte olsa ve onuru razı edip kısacık bi zamanlığına geldi halişkom,hatta o zman o kadar kısa idiki sadece eylüşe bestenin küçüklerini getirip bizden aşure ve yufla alıp gitti arkadaşım,çünkü onurla oturmak yok diye pazarlık yapmışlardı:)) işte hale teyzesinin kucağında eylüş, onurda halede eylüşü büyümüş buldular ve malesef hala beste eylüşü göremedi ,bugünde okulda olduğundan gelemedi kuzuş. yani hala yapılacaklar listemde beste ve eylüşün görüşmesi var.bunun dışında halenin tüm evi yüklenip gelmesiyle eylüşe bi sürü kıyafet çıktı ve özellikle uyku tulumları süper oldu,çünkü almaya karar verip baktığım ama içime sineni bulamadığım uyku tulumlarından sonra halenin getirdikleri tam benim istediğim gibi idi. canım arkadaşım çok saol.kısacık zamandada olsa ben makinamı yanıma almıştım ve tek pozda olsa çektim onları:)

mahalle arkadaşlarımız

kızımın mahallede bi sürü arkadaşı var ve bi çoğuda kendisinden büyük. işte en çok eylüşle vakit geçirenlerden betül ve burak, aslında betülün erkek kardeşi salimlede vakit geçiriyor eylül ama o okula gittiği için resimleyemedik. annemlere giderken annemin kapı komşusunun çocukları olan betül ve burağı görünce hemen koşar adım onlara gitti gene kızım . sabahta uzaktan betülü gören kızım onun yanına kadar gitmiş ve bende mecburen peşinden gitmiştim. betülün yanında olan tuğrul ve diğer çocuklarla bi güzel oynadı eylüş ve bende bu sırada diğer çocuklarla futbol maçı yaptım:) kocaman kadın hiç utanmadım vallahi ama özlemişim mahallemde oynamayı, çocuklara fena çalımlar atarak üç kişiye tek başıma karşı oynadım ,hem kalecimdim hem oyuncum ama genede gol yemeden 2 gol attım kısacık zamanda, hele bi ara çocuklar taç atarken uzanıp kafa atmama şok oldu çocukcağızlar benden beklemiyorlardı böyle bişi tabi:)) çok eğlendiğim anlatmamdanda belli ve neyseki mahallenin hepsi beni tanıdığı için kocaman kadın ne ayıp diyecek biride yoktu ve rahattım. kızım artık oyundan sıkılıp uykusu geldiği için anni diye bana seslendi ve bende bıraktım maçı, eve geldim:))
betül ve eylüş( eylüş buseye bakıyodu böyle ağzı açık, bebeklere bayılıyoda kızım,kendisi çok büyüdüya:))

ve işte buse tatlışı.

dr sonrası bahar teyzeler



dün sabah uzun zamandır peşinde koşturduğumuz ama hem annenin hemde doktorumuzun işlerinden dolayı bir türlü gidemediğimiz doktor olayımızıda çözdük:) şükür bir sorunumuz yok herşey yolunda.özellikle kızımın muza düşkünlüğü konusunda konuştuk sami beyle çünkü günde en az 2 muz yiyor kızım, tek yönlü beslenme olmaması yönünde uyardı sami bey ama zaten eylüş diğer meyvalarıda çok yiyor,elma,artmut,nar,kivi vs vs ama muza daha bi düşkün, ve yemek yemesine engel olmuyor normal yemeğini yedikten sonra meyvalarını yiyor gün içinde.birde meyva suyu konusunda konuştuk doktorumuzla ki meyva suyu yerine meyva vermemizi tavsiye etti çocuğun rahatlığa alışmaması için yoksa sonradan kolayına gelip meyva suyu tercih edecektir diyerek. ama zaten eylüş sabah kahvaltısında ıhlamur yoksa nar-portakal suyu içiyor ve gün içinde meyvalarını yiyor en az bir elma, bir armut ve muz,bazan ise kuru kayısı ve üzüm,nadir kavun olarak ve akşam ben geldiğimde uyumuyorsa gene sıkma nar-portakal içiyoruz ailece:)bunun dışında uzun zamandır tekrarlamayan (şükür)idrar yolları enfeksiyonu kontrolü için idrar tahlili ve bi kaç ay sonrada kan tahlili yaptırmamızı istedi sami bey, en yakın kontrolümüzünde 3 ay sonra olması gerektiğini söyledi.ve biz idrar vermek için torbamızı bağlatıp teyzemize kahvaltıya çıktıkki, kızım sabah filiz teyzesiyle kendi evimizde süper bir kahvaltı yapmıştı ve karnı toktu. hala uyuyan haydarı bekleyelim dedik kahvaltıya ve bu sıradada bahar teyzemizin kan verme işi için hastaneye gidip geldik ve kahvaltımızı yaptık güzelce. sonra ananemize geldik ve alışveriş ve altın işlerimizi halletmek için aşağıya indik beraberce, en son durağımız selma annenin yanı oldu ve zaten kıızımla annemi orada bıraktım çünkü ben işe gelecektim ve onlarda yaptıkları yemekten yemesi için annemi ve eylüşü yollamadılar.




bahar ve haydarın bebeğinin -eylüşün kuzeninin ilk görüntüsü:))

kızım bahar teyzesinin evinde pek bi rahat pek bi mutlu,işte yere yatmış gülücükler saçarken:))