CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

31 Mart 2008 Pazartesi

huy huy eylüş

eylül huy değiştiriyor bu aralar devamlı. uyku sırasında benim yatağımdaysa emekliyor ve sonra yüzünü yatağa sürterek uyumaya çalışıyor mızmızlanarak, dün gece sabah altıya kadar ayakta tuttu bizi uykusuzluktan ölüyorum bu nedenle, elinde tuttuğu bi şeyi ver dediğimde uzatıyor ama vermeden geri çekip gülüyor , salatalık sevdalısı salatalık kemiriyor devamlı,telefonu bana uzatıyor ali napıyosun diyorum gülüyor ona verdiğimde benim kulağıma uzatıyor konuş diye, daha bi sürü şey var ama gene unuttum hatırlayınca yazarım:)dün bahar teyzemiz geldi ve oda kızımla ilgilendiği kısa zaman sonrasında bile huyu değişmiş bunun dedi,bakalım daha ne kadar değişeceğiz?

haftasonumuz








cuma günü ilk defa drumuzu aramadan dr a gidip idrar vermek istedik ama gittiğimizide sami bey izinli olduğundan tıpış tıpış geri döndük ve cumartesi sabah erken kalkmak zorunda kalarak hastaneye gittik kahvaltı sonrası, kızımın idrar vermesi gene uzun sürdü,evde bağladığım poşetin birini kaydırdı birini kakaladı ve başka poşette kalmayınca hastanede 2 saati geçkin gözünün içine bakarak idrar bekledik minik cadımdan,idrarı verdik ve hemen haydar bizi almaya geldi haleyi aradım ve taa geçen haftadan planladığım gibi haleye gittim çünkü çook özlemiştim hem onu hemde bestoşumu. kahvaltı ve bol oyun sonrası eylüş uyurken bestenin ödevlerine yardım ettik ama ne ödevler anlatamam,ilkokul birinci sınıfta neler yapılıyomuş meğer.kızım beste ile oynama telaşından çok uyumadı ve gene biraz oyundan sonra panoraya gitmeye karar verdik çünkü bestoşuma kittyli tişört alacaktık:) bu arada eylüş emeklerken beste emekliyor,eylüşün ellerinden tutup yürütürken beste anneee diye seslenip haleyi çağırıp ellerinden tutup yürütüyor, eylüşe yaptığımız meyva karışımından istiyor ve emerkende emmek istiyordu akşama kadar öldük gülmekten.panorada biraz dolaştıktan sonra kızıma oyuncak bez vs vs aldık ama ben bu aralar oyuncak olayını abarttım(ama o kadar güzel şeyler varki dayanamıyor insan)ne zamandır istediğim yürümesini destekleyen ve benim akşama kadar eylüşün ellerinden tutup yürütmemden kaynaklanan bel ağrılarıma engel olacağını düşündüğüm ilk bisikletim tarzı bişi aldık, kızımın hiç bebeği olmadığından ne zamandır baktığım ama içime sinen bir bebek bulamadığımdan almadığım bebeksizlik olayınada son verdik ve bir bebek ve üzerinde sürünmesi içinde hava ile şişen bir oyuncak aldık. besteye tayt aldığımız mağazada ödeme yaparken aynısından eylüşede olduğunu farkedip takım giyerler diye kızıma bir tayt aldık yani hale teyzesi aldı. bu olayıda unuttum sanma hale not olarak ekliim bunuda. bestenin istediği tekerlekli ayakkabıları bulamadığımızdan fazlaca nazlanan ve ağlayan bıdığı dondurma ile kandırdık ve yukarıda dondurma yedik,eylüş hanım hale teyzesinin dondurmasının börtlenlerinden aşırdı hemde nerdeyse hepsini:) ve sonra tavuk parçaları yedi ve panorada bir mağazada çalışan arkadaşım emineninde yanına uğrayarak yolculuğumuza son verdik. saolsun onur gelip bizi aldı ve eve getirdi saat 22:30 civarlarında:))) arabada uyudu eylüş sultan,hepberaber içilen türk kahvesinden sonra haleler kalkarken uyandı eylüş ve bizde banyo yaptık kızımla ve uyuduk.pazar sabah filiz teyzesi ve ananesiyle kahvaltı yaptıktan sonra saatlerin ileri alındığını farketmeden uyumuşuz nerdeyse işe geçkalıcaktık bu nedenle, ben çıkarken eylüş uyuyordu hala.resimler konusunda başarısız bir haftasonu geçirdik çünkü ali makinayı cebine koyduğu için yanımızda olamadı makinamız, hale ise resim çekemeden elinden düşürdü ve kilitlendi makinası:(
resimlerle ilgili notlar: bestenin saçını ben ördüm :) kızıma aldığımız bebeğe bayıldı üzerinde yuvarlanılacak oyuncağa yaklaşmıyor henüz,yürüme yardımcısı diyebileceğim oyuncağa ise bayıldı ve ilk kullanımlarda yanında olmamı isterken artık bensiz çok rahat dolaşıyor oyuncağı ile ama şimdilik halının üzreinde kalmasına izin veriyorum çünkü parkede hızlı gider ve düşer diye düşünüyorum.

28 Mart 2008 Cuma

arkadaşlarıyla eylüş hanım


öğlen ananeye indik çünkü hepberaber alışverişe gidicektik, ebuşun dünden orada olduğunu biliyorduk ama tuğruldan habersizdik. kızım tuğrul ve ebuşu görünce delirdi mutluluktan ve hemen atılarak onlarla oyunlar oynadı. aslında üçüde aynı ayın bebekleri olacaklardı ama tuğrul acaleci davranarak bir ay önce geldi ebuş ve eylüşten. iki kızın yanında biraz sessiz kaldı garibim ama:)) çocuklarla alışverişten sonra eylüşü ananeye bırakıp evi temizledim ve işe gittim ama işe gi,ttiğimde bayılıyordum yorgunluktan ve resmen uyuyordum çağrılardan fırsat buldukça.

şirin eylüş


kızım arkadaşlarıyla beraberken türlü şirinlikler yapıyor işte bu hali:))

25 Mart 2008 Salı

hediyelerimiz


fulsen kızıma çok hoş pantolon ve bluz almış mother careden saolsun çok beğendik ve tuğçede eylüşe tabak çatal kaşık takımı, kaplumbağa şeklinde oyuncak ve çıngıraklı patikler almış playskooldan.çoooook teşekkürler

tuğçee




pazar ise erkenden kalkıp hazırlanmalıydık çünkü tuğçeye gidicektik. ankaranın iki ucu tuğçe ve bizim ev. hazırlanıp giyindik ve yola çıktık saat 10:30 civarı. arabasız olduğumuzdan otobüsle hoş bi yolculuk yaptık ve tuğçe bizi aldı eve yakın bi yerden, hava o kadar güzeldiki eylüşle gezmek isterdikte aslında ama kızlar gelecekti vakit yoktu. kızım tuğçe teyzesinin arabasında asılı olan araba kokusuna bayıldı ve hep onla oynadı arabaya bindiğimizde. bizden bi süre sonra fulsen ve oğlu efe, canan ve kızı beliz ve leto teyzemiz geldi ve hemen muhabbete koyulduk. bi ara kızımın uykusu geldi ve onu uyuttum ama beliz eylüşün yanına yatıp sarılarak elinden tutarak sevdi onu bol bol ve oyuncaklarla uyandırdı onu. çünkü onsuz yapamıyordu minik beliz hanım hoş eylüşde beliz için delirmişti :) efe erkek ağırbaşlılığıyla kızlara çok pas vermedi uyudu , annesinin kucağındaydı daha çok ama onlara göre çok küçük olduğundan kızlar ona çok yaklaşmadı. bu arada kızım tuğçe teyzesinin evinide turladı emekleyerek bol bol.eylüş uyurken beliz onun elini tutmuş yanına yatarken canan içeri girdiğinde" anne ben şimdi onun annesiyim dimi" demiş bunada çok güldüm söylemeden geçemeyeceğim.nasıl özlemişiz birbirimizi ha bire konuştuk ve tuğçe bi sürü hazırlık yapmış e bizde emeklerini boşa çıkarmamak için bol bol yedik:) özellikle mercimek köftesini çok özlemiştim (tuğçe nefis yapar ve bu endenlede sipariş etmiştim yapsana diye) sonra kızlar kalktı ve benim ne zamandır gitmem gereken optimuma gittik tuğçeyle bi işimizi halletmek için ordan kızıma ciciler aldım, bişiler baktık ve özsütte tatlılarımızı yedikten sonra tekrar eve dönüş maceramız başladı. otobüsle geldik gene evimize ama eylüş eve az kala mızıkçılık çıkardı uykusu geldiğinden gerçi bu kadar dayanmasına bile şükrettim. saolsun canım kızım beni çok üzmedi o kadar yol boyunca çünkü mamak-batıkent arası dile kolay tam 1,5 saat sürüyo otobüsle:) saat 22:30 civarı evdeydik e dahamı gelmeyelim eve ama dimi.

canımm eylüşümm



cumartesi günü alinin final maçı vardı ve bu nedenle kızımla biz uyuduk bol bol ve sonra giyinip ananeye indik ama artık eylüşle bişeyler yapmak o kadar zorki her an peşimde süper emekliyo çünkü.akşam ben işten gelince babamız hemen final maçını yönettiği için verilen madalyayı gösterdi bana ve kızına ve öyle resimledik ikisini.

24 Mart 2008 Pazartesi

cuma-cumartesi



cuma akşamından başladım gezmelere:) cuma akşamı daha eve girmeden akşam yemeğe gittik gecenin bi yarısı haydar ben ve ali,kızım filiz teyzesiyle uyudu evde . ve cumartesi günü anneme eylüşü bırakıp işe biraz erken çıktım çünkü güldemin doğumgünü idi ve kızlarla ona hediye bakmalıydık. annem ve meral yengem yaprak sarması sarıyorlardı ama eylüşde onlara yardım etti iyi oldu yani bırakmam:PP güldem haziranda evleneceğinden en makbul hediye çeyizlik bişeyler diye düşünüp days in colours tan biri pikeli biri normal nevresim takımı aldık ama bende çok beğendim kendimede alıcam yakında:)) bir kez daha güldeme mutlu yıllar diliyorum.
not : güldemin bu resmini önceden çekmiştim o gün makinayı yanıma almama rağmen resim çekmemişiz ne akla hizmetse.ve diğer resimde kızım annemlere yaprak sararken yardım ederken. zaten o olmasa saramazlardı oda ayrı konu ama :))

20 Mart 2008 Perşembe

gece elma sefası



misafirlerimiz gittikten sonra ben evi toplarken kızımla babası elma keyfi yaptılar,sonra ali uyumaya gitti bizde üç hatun gece muhabbeti yaptık:) yani filiz ,ben ve eylüş. eylüş daha çok yaramazlık peşindede olsa genede kızkardeşimle güzel bi muhabbet ettik ama filizde aramızdan ayrılınca kızımla bende yapacak bişi bulamayıp yatağımıza yollandık mecburen,gerçi eylüş için epey geç olmuştu ama nadir olarak olduğu için izin verdim bizle oturmasına.

misafirlerimiz



deryanın kaza yaptığını duyunca görüntülü olarak teyzemle konuşmak için bize gelmişler annemin kırşehirde yaşayan ama kızlarının yanına gelen halası yani zeynep halam, kızı fadime halam ve kocası, onlarla birlikte annem ve dayımın karısı meral yengem onun oğlu orçun ve kızı zeynepte bizde idiler işten geldiğimde. konuşmayı tamamlayıp kısa bi süre oturduktan sonra gittiler çünkü benim işten gelmem 23:15 falandı yani onların kalkması 24:00 civarı falandı.

deryam


hollandada yaşayan bi tanecik deryam arabasıyla büyük bi kaza atlatmış ve şimdi hastanede, teyzemle konuşuyorum devamlı dün sabahtan beri ve derya ilede dün öğlen konuştum sesini duymamla ağlamaya başlamam bir oldu, allaha şükürler olsunki iyi ama bi süre sonra ayağından ameliyat olacakmış. işe başlamasaydım bi yolunu bulup annemide alıp kaçardım oralara ama işte gidemiyorum burdada içim içimi yiyor.

17 Mart 2008 Pazartesi

canımm

her ay dönümünde sana bir şeyler yazmak istiyorum ve çaba gösteriyorum çünkü büyüdüğünde senin beni mutlu ettiğini bil istiyorum kızım, canımsın benim... senin her gülüşün,hergün yeni bir şeyler öğrenmelerin,beni kandırmaya çalışmaların anlatılmaz, inan bunları tarif edemem tıpkı ilk doğduğunda ellerini izlemenin bile beni ne mutlu ettiğini tarif edemediğim gibi.az önce seni uyurken izledim gene . ellerin,dudaklarının kıvrımı ,saçların yüzümde bi sürü tebessüme neden oluyor.

bu ay seninle ilgili planlarımda

yazarken uyandın bu nedenle devamı sonra...

hala baba arıyoruz

az önce uyandı kızım ve kucağıma alıp su verdim içti kafasını kaldırdı ve yatakta babasının yattığı tarafa baktı sonra odada aradı babasını ve sonra gözlerini kapatıp uykuya daldı gene. saat 00:40

16 Mart 2008 Pazar

eylüşten haberler

kızım iki haftadır emekliyor tam olarak ama o kadar komik ve tatlı bir emeklemeki bunu ne kadar anlatmaya çalışsamda mümkün olmaz. kamera ile görüntülerini koymak lazım siteye, mutfağa gittiğimde artık peşimden gelen bir şekercik var arkamda mır mır konuşarak geliyor hemde :)) ha bide emeklerken şarkı çıktığında yada ben salla salla dediğimde sallıyo poposunu asıl bunu kameraya çekmeli .kızımın tam dört dişi var ve o dört dişi ile benim yanaklarımı ısırıyo canımı yaktığını söylediğimde o kadar tatlı bir gülüş atıyoki tamam genede ısır diyesim gelsede izin vermiyorum tabiki ama o bi sürü şirinlikler yaparak bana unutturuyo ve sonra bi punduğuna getirip gene ısırıyo yanağımı cadı. kızım bugün ilk defa filiz dedi ve biz filizle şok oldukk tam filiz demesede piiz tarzı bişi dedi ama sonuçta artık teyzesinede seslenebiliyor yavrucum,tabi teyzesi bu duruma çok çok sevindi bugün topu topu iki defa söylesede:) filiz teyzesi kızıma mother careden bodyler almış beyaz gülü giysin diye,çok teşekkür ederiz. dün akşam didime maça giden babasını çok aradı kızım dün akşamdan beri baba diyerek uyuyup baba diyerek uyanıyor bazan alii alii diye evin içinde baba arıyor ama babası yok bununda farkında. bu sabah filiz teyzemiz bize güzel bir kahvaltı hazırlamış ama biz kızımla çok uyuduk ve geç kalktık çünkü anne üşütmüş hasta idi biraz, yinede kalktığımızda hepberaber kahvaltımızı yaptık ve oynadık işe gidemedi anne hasta olduğundan izin aldı ama sonra tamamlayacak bu gidemediği günü. ananemizde hasta bi süredir, zaten varolan yüksek tansiyon sorunu bugünlerde dahada artınca çarşamba doktora gitmiştik beraber ve doktorun verdiği ilaçlar bu defa çok düşürmüş tansiyonunu yarın tekrar kontrole gideceğiz ananeyle. bugün ananemizle beraber benim dayımlara gittik ve mangal yaptılar bize ama biz yemedik yani eylüş köfte yedi afiyetle o kadar anne hasta olduğundan canı bişi istemiyo sadece sonrasında çay içti eylüşünün müsade ettiği kadarıyla ve sonra alışverişe indi kızını haydara bırakarak. büyükbabamız beşiktaş maçını izlemeye gittiğinden ananemizi tek başına bırakmamak için ananeye gittik ve sonra hazine halalar geldi geçmiş olsuna yani bugün herkesi gördü eylüşcan.sonra evimize geldik banyomuzu yaptık ve uyuduk babba babba ge ge ge diyerek. gelecek sene lig başladığında bence maça gidemez babamız,yollamaz kızı onu yani:))

15 Mart 2008 Cumartesi

karlı bir gün


kar vardı bugün ankarada ve biz ana kız perdelerimizi açarak karı izledik ve oynadık pencere önünde .kızım dışarıyı izlemeye bayılıyo bende mümkün olduğunca camın önünde oynatmaya çalışıyorum işte bu sırada çekilmiş bir fotomuz

cicilerimiz




aslında dolaplarımız kıyafetlerimizi almıyor,kışlıklarımızın dışında yaz gelmeden bi sürüde yazlığımız var ama genede görünce dayanamayıp aldığım cicilerimiz. ince penyeden bi kapşonlu aldım baharda giymek üzere ve iki tanede elbise,biri bu mevsimlerde biri ise hem şimdi içine body ile hemde yazın tek olarak giyilebilecek türden.

13 Mart 2008 Perşembe

kızıma aldıklarım

bu hafta kızıma bol bol oyuncak aldık . bazılarını doktorumuzun önerisi ile aldık bazlılarını ise kendi zevkimize göre.



işte kızımın odasına yakışacağını düşündüğüm ve çok beğenerek aldığım puf :)

12 Mart 2008 Çarşamba

acısıyla tatlısıyla hayat

geçen haftamız hiç iyi başlamadı bizim için ve hala keyfim yok aslında, cumartesi pazar kendimizi dışarı attık biraz kendimize gelelim diye ama her anımızda gene aklımızdaydı ismail abi. yazarken bile ağlamaya engel olamıyorum ama işte hayat ve acılarıda bizim için güzellikleride. geçen pazartesi sabah kahvaltısını yaparken annemle ismail abiyi konuşmaya başladık ve ben işe giderken gene ondan konuşuyorduk içimize doğmuş gibi, geçen geldiklerinde eylüşün uykusu varmış ve ben işten eve çıkınca onlar anamlere geldiğinde eylüş yokmu demiş ve eve gittiğimizi öğrenince bize gelmek istemiş annem eylüşün uykusu vardı deyince çıkmamışlar bize bende anneme aşkolsun gelirdim ben ne olacak dedim . ve ben işe gidince annem size geleceğiz diye aradığında öğrenmiş haberi ve o günden beri çok iyi değiliz aklımızda hep ismail abi...

çikolata fondülü eylül



aslında kızıma vermiyordum hiç çikolata ama dün akşam öyle bir baktıki biz yerken dayanamadım.

gezmelerimiz




sadece resim