CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

8 Haziran 2008 Pazar

resimli yazı:)



hastaneden sonra haydarların evi tam hastanenin karşısında olduğundan onlarda kahvaltı yaptık ve haydarın ayağında oluşan şişilik nedeniyle öğlene kadar evde dinlenen haydarla evimize doğru gelip alışverişmizi yapıp eve çıktık. ve resimlerde kızım hastanenin oyun odasında sallanırken ve hastanede turlarken ve haydarla öpüşürken, gün içinde kızım cerenle çok oynamış,gülmüş,eğlenmiş akşam ben işten gelince annemlerde kalan tülü ve fili ile biraz muhabbet edip eve geçtim sabaha kahvaltı yapıcaz kısmetse ve sonra atta gidicez.

gene iye

salı günü kızımı doktorumuza götürüp kontrolümüzü yaptırmıştım ve ogün gene idrar verdik devamlı tekrarlayan idrar yolları enfeksiyonu(daha önce yazdığım iye yazısı ve tubanın kaybolan yorumu:)) nedeniyle her ay veriyoruz zaten ve malesef idrar kültüründe üreme sonucunda yine antibiyotik şurup kullanıp sonra tekrar idrar vereceğiz ve daha önce sami beyle konuşup bir yaşından sonra çektirmemizi önerdiği sintigrafimizide çektirmek için gün kararlaştırdık ve pazartesi sabah 08:30'a karar verdik.sintigrafimizi gittiğimiz özel ada hastanesinin anlaşmalı görüntüleme merkezi agm'de çektireceğiz. sondalı filmdekinden daha çok endişe ve korku ile bakıyorum sintigrafiye neden bilmem, bir yandanda uzun zamandır pazar izin kullanmadığımdan yarın kızımla bi sürü plan yaptım. eylüşümün boyu 74 cm ve kilosu 8.700 kg kilo olarak düşük olmasının sebebini sami bey geçirdiğimiz ve tekrarlayan idrar yolları enfeksiyonuna bağlıyor ve bu kilonun sorun yapılacak bir kilo olmadığını söylüyor. dün kızımın sırtında olan kızarıklıkların bugün göğsüne ve göbeğinede yayılması nedeniyle sami beye kızımıda götürdüm yoksa ben sonuç göstermeye kızımı yormam:) ve malesef yaklaşık bir haftadır süt içiyor diye sevinmem kursağımda kaldı çünkü daha öncede alerji yapan süt kızıma alerji yaptı gene ve sütü bırakıyoruz ki kızımın yüzünde artan kızarıklıklar için salı günü başladığımız ta­vegyl şu­rup bile etki etmedi ve bide vücudunda kızarıklıklar oldu.alerjimiz için çocuk alerji doktoruna gidilmeside konuşuldu ve sami beyle ankara tıp konusunda karar kılındı ama doktor konusunda pazartesi alinin doktoru gülfem hanımdan yardım alınmaya karar verildi.kızım gelecek hafta idrar vereceğimiz zaman birde göz doktoruna gidecek. sonuç olarak haftanın son günü keyifli geçirmek isterken yeni hafta aldığımız hastalık haberi ve yaptıracağımız tetkikler nedeniyle daha endişeli geçecek gibi.

sintigrafi hakkında araştırma yaparken edindiğim kısa ama gayet açık bir bilgi.

Böbrek Sintigrafisi Dinamik Böbrek Sintigrafisi: DTPA, MAG3 ya da EC kullanılarak yapılır. Bu tetkik ile böbreklerin kanlanması, süzme fonksiyonu ve birbirine oranla çalışma yüzdeleri (rölatif-split böbrek fonksiyonları) saptanır. Büyük çocuklar ve erişkinler tetkike gelmeden 2 saat önce başlayarak 1-1.5 litre su içmelidir. Aç olmaya gerek yoktur. Yeni doğan ve küçük çocuklarda tetkik öncesi ağızdan içebildiği kadar süt, mama ya da su verilmelidir. Ayrıca tetkik öncesi çocuğun kilosu ile orantılı olarak serum verilecektir. Mesanenin tam olarak boş olmasını sağlamak için sonda takılmalıdır. Tetkik bu ön hazırlıkların tamamlanmasından sonra başlayacak ve ortalama 40 dakika sürecektir. Statik Böbrek Sintigrafisi: Sık idrar yolu enfeksiyonu, pyelonefrit, reflü (mesaneden böbreklere idrar kaçması) ya da böbrek yerleşim anormalliği olan hastalarda uygulanan bir yöntemdir. Bu tetkik ile böbreklerin işlev gören dokusunda kayıp olup olmadığı, böbreklerin birbirine oranla çalışma yüzdeleri (rölatif-split böbrek fonksiyonu) saptanır. Tetkik için ön hazırlığa gerek yoktur. Beslenme durumu tetkiki etkilemez. Damar yolundan ilacın verilmesinden yaklaşık 1-3 saat sonra görüntü alınır. Bekleme süresi içerisinde hasta içebildiği kadar su içmelidir ve mesane boşaltılmalıdır.