CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

28 Şubat 2008 Perşembe

bandanalı kızım



26 Şubat 2008 Salı

üst dişimiz


üstten gelecek olan iki diş nedeniyle 3 gecedir uykusuzum hemde pazar günü tamamen evin şeklini değiştirdiğimden, daha öncesinde işe gittiğimden şimdide santralde olduğumdan akşam değilde gündüz gidiyorum işe pilim bitmiş durumda ama sonunda kızımın üst soldaki dişinin ucu geldi ve inşallah bu gece rahat bi uyku yüzü göreceğim .bu resimde dişleri belli oluyo ama bu resim dün dişinin ucu görünmeden çekildi ,genede buyrunuz bakınız eylüş hanımın dişlerine...

ödekimiz

kızım reklamlarda çıkan kedi(alorko) ve tavuk (türkcell) bayılıyo,özellikle tavuk çıkınca delirdiği için babası ona bi oyuncak tavuk almak istiyordu ne zamandır,tavuk bulamamış ama ördek almış işte bu ördeğimiz dün akşam gelince kızım korkarak başladı izlemeye ördek müzikli oynuyo ve boğazından yada kafasının üstündeki tüylerden tutunca boğulur gibi ses çıkarıyo,kızım hala kokarak ama severekte tuhaf bi şekilde izleyip yaklaşmaya uzanmaya çalışıyo bu oyuncağına



kızım herşeyin çok farkında baya uzun süredir ve artık tam bi kopyacı oldu. pazar gecesi filiz teyzesi yüzüne krem sürerken öyle bi izlemişki filizde hadi "sende sür teyzecim" demiş şakacıktan,bizimki ellerini yüzüne sürmeye başlamış:) annemlerde "ebuş nerdee" dediğimizde ebuşun resimlerine bakıp sonrada "ebu ge ge" diyo ama kendi evimizde sorduğumuzda hiçbişi yapmıyo. evde kaldığım zamanlarda akşama kadar evin içinde topa vurarak oynuyoruz işi gücü yürümek bayılıyo resmen ne yapsamda kendi başına yürümesi için diye düşünüyoum ama yasemin ilk bisikletimi çok beğenmediği hatta iade ettiği içinde cesaret edip alamıyorumda. koltuklardan tutunarak ilerliyo ama mümkünde en az destekle yürüsün o nedenle bişi bulmam lazım ,tabi bu aralar işle ilgili hala eğitimde olduğumdan çarşıya çıkmayada fırsatım olmadığından bakamadım ne yapabilirim diye. inşallah bu ctesi çıkıcam ve alıcam bişi kızıma.bunun dışında ananesiyle hergün geziyo kızım ve bayılıyo gezmeye zaten evde kaldığında gezme istediğinide çok çok belli ediyo hatunumuz.

halişkoo

canım iyiki doğdun mutlu yıllar sana ve herşey için teşekküler

25 Şubat 2008 Pazartesi

fatma-fırat pisi pisileri

bu hafta içi beş gün işleyişi görmek açısından santrallerde olacağız bütün eğitim grubu olarak daha öncede söylediğim gibi "eğitim şart" ve bizde eğitim hiç bitmiyo,eğitimde espri sloganımızdı bu ama hala eğitimdeyiz :)) ne kadar çok söyledikse hep eğitimde kalıcaz sanırım:PP bu akşam fatma ve fırat misafirimizdi ama ben resim çekmeyi unuttum çünkü kızımın iki üst dişi çıktım çıkacağım diyor ve dünkü tüm evi değiştirme yorgunluğunun üzerine birde kızım gece boyunca hiç uyumadı ben sersem gibi idim artık akşam unutmamda doğaldı aslında. fatmanın düğününde 40 ı yeni çıkmış kızım.

çook sevindik

geçen hafta öğrenmiş ama bi türlü yazısını yazamamıştım, bu resimlerdeki çiftimiz yani çok sevgili arkadaşlarımız kenan ve kezban çiftinin bir bebekleri olacakmış. bu resimler eylüş 2 aylıkken falan geldiklerinde çekilmişti ama eylül uyumuştu onlar gelince hemen ve bizde bol bol saadetimizin oğluşu 7 aylık alper tunayı sevmiştik. allah hayırlısıyla bebeklerine kavuşmayı nasip eder inşallah.

bir haftanın özeti



tuğçe teyzemizin aldığı takımı giyebildik sonunda



ve buda rengini çok beğendiğimiz ama almaya fırsat bulamadığımız elbise.ebuşun diş buğdayına gittiğimizde daha önceden ebuşda görüp beğendiğimi söylediğimden hem hazine abla hemde kardeşimin eşi nazife aynısından almışlar saolsunlar kızıma :))



cumartesi günü gezmesini yapmak üzere hazırlanıp dışarı çıkarken gülücükler saçan eylüş hanım.



önce misafir odamızı sonrada kızımın odasını değiştirdik hemde tamamen bütün mobilyaların yeri değişti işte kızım yatağında ayakta oyuncaklarını izlerken:)



kızımın odasını değiştirdikten sonra sıra salona gelmişti ve daha hızlı işimizi bitirebilmek için ananesi kızımı götürdü saolsun

20 Şubat 2008 Çarşamba

maç zamanı


eğitim bitti ve bugün öğleden sonra eve geldim 15:30 gibi ,uzun zamandır erken evde olmadığım için çok özledim evde olmayı ve annemlerde olan kızıma koştum . annemlerde halam ve müko vardı ve izinli olan kızkardeşim filiz,az sonra ise kırşehide olan nazife ve ebuşu almaya giden annemlerde geldiler ve ebuş uyuyan kızımı mır mır konuşarak uyandırdı ve biz iki kızı sevdik bol bol mükonun kıskanan bakışları altında:) sonra evimize geldik ve haydar kızımı sevmeye geldiğinde onu kandırdım dışarı çıkmak için ve metroya gittik maç öncesi haydar sadece 1 saat izin verdi dolaşmamız için biz hemen alacaklarımzı alıp evimize geldik ve yemek hazırladık alelacele ve maç başlamadan yedik yemeğimizi ben kızıma banyo yaptırdım ve uyuttum ,haydar maç izliyor ali uyukluyor filiz mutfakta cep telefonuna esir olmuş durumda ve işte yemek masasında kızım ekmek elde halde:)

16 Şubat 2008 Cumartesi

idrar yolları

kızımın 3 defa iye geçirmesinden dolayı koruyucu dozda kullandığımız antibiyotiği bıraktık sonunda şükür. çünkü sami bey bu ayda temiz çıkarsa bırakabiliriz demişti ve bu ay geçen cuma verdiğimiz idrar kültürü temiz çıktı ama ben sonucunu anca yazabiliyorum yoğunluk ve unutmak karışıklığından .

çamurlu çiğköfte

sabah eğitimden sonra operasyon alanına itildik sevgili eğitimcimiz sibel hanım tarafından:) şaka bi yana herşeyin bi sonu var tabiki ve herne kadar "eğitim şart" olsada operasyon bizsiz olmazdı ve 28 ocak eğitim grubu olarak güzel bi başlangıç yaptık bugün. akşam herzamankinden bir saat kadar geç çıktım ve biraz başım ağrıyordu eve gelmeden yolda ağrıkesici içtim ama geldiğimde hala sersemdim, annemde kızım ben filiz ve bahar oturduk ve sonra ali ile haydarla çiğköfte yemeye dışarı çıktık ve benim sevdiğim çamurlu çiğköfteye gittik. ankara gene karlı bi gün geçirdi ve gecede yağıyordu hala yağıyodur sanırım. dışarı çıkmak rahatlattı beni e tabi ağrı kesicininde payı ile artık iyiyim ve kızımla oynaştık bol bol.yarında güzelce vakit geçireceğiz minişimle ve alışverişe çıkacağız,planlarımıza sadık kalırız inşallah.ve şimdi ali aradı ps alıp geliyorlarmış haydarla yani onlar sabahlarlar oyunla valla ben yatarım çekemem onların ps keyfini:)

eğitimde bitermiş:)





eğitimin başında hiç bitmeyecekmiş gibi gelen 3 hafta şaka gibi çabucak geçti ve biz bugün öğleden sona operasyona geçtik. daha önceden kararlaştırdığımız üzere dün kızlar bişeyler yaptık ve sibel hanımda eğitimi erken bitirerek hepberaber yukarıda bişeyler yedik ve muhabbet ettik ertesi gün neler olacak diye:)) beklediğimizden çok farklı değildi ama bazılarımızı panikletecek kadarda zor değildi herşey.işte eğitim sonrasından görüntüler.

eğitimden aklımda kalanlar:)
iyi günler canım : erdinç-nuri alço
oraya gelirsem : zeliha
ya hocam ama yaa : zeliha
hocaaam : eylem
ya yok ben yapamıycam : ilknur
oytun un adı : her denemede polemik
daha unuttuğum bisürü şey var biliyorum ama işte unuttum napiim. hatırlayanlar yorumlara yazsın. mesela sibel hanımın serdarı değerlendirme tehditleri,muratın sabahın yedisinde sibel hanıma çiğköfte yapıyorum geç kalıcam diye msg atması:))

14 Şubat 2008 Perşembe

filiz teyzemize mutlu yıllar

bugün sevgililer gününden daha özel bi gün bizim için çünkü filiz teyzemizin doğumgünü.

eğitim günleri

kızım ananesini üzmemiş hiç bugünde ha bire yeni şeyler öğreniyo hızına yetişemiyorum. bahar teyzesi bugün daha az vakit geçimiş kızımla ama kızım teyzesinede çok düşkün o gidince ne yapacağız bilmiyorum çok alıştı çünkü ona.

eğitimde sevgililer günü geçirmek hepimizi çok bi baydı bugün ama elimizde değildi sevgililer günü falan dinlemeden yoğun bi eğitim günü daha geçirdik ve itiraf etmeliyimki ilk defa eğitimde bu kadar sıkıldım ve kafam şişti ve sanırım yakında operasyona geçmeninde gerginliği çöktü üzerimize.bugün bizim gruptan ilknura çiçek geldi ve işte çiçeğiyle ilknur:) ve yanında esra.


10 Şubat 2008 Pazar

ebuşun diş buğdayı

ebuşa diş buğdayı yapma fikri ile değilde bir mevlüt okutma fikri vadı ama madem bu kadar kalabalık toplanacak diş buğdayıda yapalım denildi. çok kalabalıktı tek tek sayamayacağım sadece bi odadan toplu foto almışım salondakileri toplu fotolamayı unutmuşum.ebuşum da kuaför olacak tarak seçti:) kızım dururmu ebuşla beraber oda far seçti:) ebuşuma sağlıklı dişler diliyorum .






gün içinde hallerimiz

kızım ebuşun diş buğdayına gitmek için hazırlandı ve sonra ananeye indik,orada gökhanla yerde tepiştiler bol bol. kızımın saçlarını iki minik tokayla topladım bugün herkes bayıldı bu haline ama sonra o tokaları ebuşa bıraktık bizde başka renkleride var zaten:) tülay teyzesi kızıma kulaklarınıda sıcak tutsun diye bir bant örmüş çok beğendik eline sağlık.



8 Şubat 2008 Cuma

anne hala eğitimde




sevgili arkadaşım mine alinin doğumgünü ile ilgili yazıma yorumla yeni işimle ilgili neler yaptığımı merak ettiğini yazmış,aslında yeni işimle ilgili yada daha doğrusu eskisi gibi herşeyle ilgili uzun uzun yazmak istiyorum ama bu mümkün olmuyor. eğitimde olduğumdan ve eğitimde arada ödevler verildiğinden,sınavlar yapıldığından eve geldiğimde eylüş uyuyana kadar eylüşle ilgilenip sonra evde yapılması gerekenleri yapıp yatmaya gidiyorum tıpış tıpış.birde erken kalkınca iyice yorulur oldum . aslında bahar burada ve evle ilgili bi çok iş bana kalmıyor bile ama işte sanırım evde oturmaya alıştığımdan hamlamışım:) yeni işimde henüz daha eğitim aşamasındayım,eğitim bitince bir değerlendirme sınavımız var arada olduğumuz sınavlar haricinde işte o sınavdan sonra operasyon alanına giriyorum:) 15 aydan sonra işe başlamak bana çok farklı gelmesede kızımdan dolayı iş hayatı eskisi gibi olmayacak sanırım.

bu arada kızımın keyfi yerinde evinde uyanıyo babası evde bi haftadır raporlu çünkü,teyzesi evde onunla ilgileniyor ,ananesi devamlı yanlarına geliyor ona mamalar yapıyor,akşamda anne onunla oyunlar oynayıp muhallebisini yediriyor ve banyosunu yaptırıyor e daha ne olsun:) ha bide kızımın gezmeleri var tabi ananesi ile hergün yapılan. mesela bugünkü gezmelerinde bol çocuk vardı ve ben akşam uğrayıp kızımı aldığımda hepsi delirmiş gibi oynuyorlardı. sultan,anıl,umut ,ebru ve eylüş gün boyunca devamlı beraber oynamışlar, özellikle umut kızımla çok ilgilenmiş.umutun annesi yani uzak kuzenim aslıda çalıştığı için umuta "onun anneside işte " dediklerinde umut devamlı kızımın etrafında pervane olmuş ve onu ağlatmamak için elinden geleni yapmış. bu arada umut henüz 5 yaşında.

bunun dışında kızım neler yapıyor;zaten arada yaptığı "hastamı oldun sen " sorusuna öksürür şeklinde cevap vermeyi abartmış durumda. gözümüzün içine bakıyo hastamı oldun sen diyelim diye ve demessek öksürüp zorla gene dediriyor.koltuklardan tutarak yürümeyi abarttı,koltuk aralarındaki uzun boşluklarda onu korkutmuyo artık,alarko nun reklamındaki kedi kızımın favorisi onun dışında tv açık olsada dönüp bakmıyo ama o çıktığı anda önüne geçmeye çalışan olsada boynunu bacaklarını bi şekilde eğip bükerek izlemeye çalışıyo,miziklerde hele sevdiği ve tanıdığı müziklerde tempo tutup dansetmeyie iyice ilerletti,bunların dışında unuttuğum bi sürü şey var aklıma geldikçe not edip yazacağım .

kızım uyumadan idrar aldım ve kültür için hastaneye yolladım. bu ayda temiz çıkarsa koruyucu doz antyibiyotiği de bırakacağız bu nedenle sabırsızlıkla bekliyoum sonucu ama 2 gün sonra çıkıyo .

6 Şubat 2008 Çarşamba

doğumgünü




ilk defa babasının doğumgününü gören kızım maytaplar ve mumlara öyle şaşkın baktıki teyzesi mumları yakıp tekrar söndürelim diye ısrar etti onun bu tepkisine:))

3 Şubat 2008 Pazar

pazar keyfi


bahar ve filiz teyzemiz,haydar ve ananeyle yapılan güzel bir kahvaltıdan sonra tülaylara gitmeye karar verdik ve filiz teyzemizle yola koyulduk, kızımın metroya ilk binişini fotoğrafladım ama fotoğraf makinasını evde unuttuğumdan bunu cep telimle yaptım,ondada bi sorun var garip çıkıyo resimler, tülaydan geldikten sonra ise kızım ananesigilde ebuşla oynadı bol bol ve oyuncak paylaşamadı iki kuzen:)

mükomuz geldi


dün akşam işten geldikten sonra annem ve bahar bizdeydi ve mutfakta baharla mükoyu özledik ne yapsakki diye konuşurken kapı çaldı ve haydar halamları ve mükoyu getirdi. baharla ne diyeceğimizi şaşırdık ve çok sevindik. kızım mükoyla ve reyhanla oynadı bol bol ama tabi haydar gittikten sonra. haydar gidene kadar haydarın kucağındaydı çünkü sadece.bu arada haydarla olan resimdeki eylüşün kıyafeti ile reyhanlarla olan resimdeki kıyafet farklı çünkü kızım ha bire üzerini batırıyor yemek yerken e pasaklı pasaklıda misafirin yanına çıkılmaz dimi. hemde misafirlerimizin arasında genç ve yakışıklı müko varken hemen değiştirdik üzerimizi:))

inci dişlerimiz:)


bu şapkayı daha öncede fotoğraflamıştım ama havalar ankarada o kadar soğukki bu şapka tam işimizi görüyor bu aralar, kızımın kulaklarını ve başını tam kapatıyor boynunuda sıcak tutuyor diye bunu kullanıyoruz. cuma günü eğitimden eksik evraklarımızı tamamlayalım diye grup olarak izinliydik öğlene kadar bende bunu fırsat bilip kızımı dr umuz sami beye götürdüm kontrole,kızım 20 gün boyunca 500 gr almış yaklaşık ama boyunda bi değişiklik yok, bi sorunumuz yok şükür ve bu ayki idrar kültürümüzde temiz çıkarsa koruyucu doz antibiyotiğimizide bırakacağız. bu resmi koymamın bir diğer nedenide kızımın inci iki dişinin görünmesi:))