CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

29 Mayıs 2009 Cuma

antalyaya gidiyoruz

bu akşam Serra Tuğçemizin düğünü için Antalyaya yola çıkıyoruz. Bu akşamki kınaya yetişemiyorum ama arkadaşımın yarınki düğününde yanında olacağım kısmetse. HEnüz Ali ve Eylülün gelme konusuna karar verilemedi Alinin işlerinden dolayı. Eğer babamız gelebilirse kızımda yanımızda olacak,gelemezse kızımı yıpratmamak için ananesine bırakacağım. Antalyaya gitme nedenim arkadaşımın bu mutlu gününde yanında olmak, uzun zamandır bunun planını yaptım ve inşallah bir aksilik olmadna bu planı gerçekleştireceğim. Yasemin de serranın düğününe geleceği için hem uzun zmandır görmediğim alalayı hemde hamile yasemini göreceğim.
Antalyadan istekleriniz varsa yazınız lütfen.
Sevgiyle kalınız...

28 Mayıs 2009 Perşembe

dudan


ebuşun doğumgününden sonra 10 mayıs akşamı kızımın çok özleidği sultanlara gittik. hazine abla herzamanki gibi yemek,tatlı,çay,kuruyemiş derken tıka basa doldurdu bizi, yani benim kilolar boşa değil:)) kızım dudan ve umutla oynadı bi sürü,yemek yedi, bayram dedesine şirinlik yaptı,kucağında yattı. ama en çok sultanın minik ütü masasını sevdi ve onunla oynadı.10 mayısın anneler günü olması ve sultanın bebekliğinde yanında olmam ve bana anne demesi sebebiyle ,sultan kızım bana anneler günü hediyes bir çiçek almış,ama resimlemeyi unuttum. çok teşekkür ederim tatlışkom..

unutttum

geçen haftalardan birinde pazar günü babamız ve biz yemeğe dışarı çıktık ama net hangi gün olduğunu unuttum işte orada babakız fotoğaflamışım...
kızım teyzesinin odasında yine yaramazlık peşinde. teyzesi olsun olmasın o odaya girip karıştırmaya bayılıyor. pantololunu değiştirmek için üzerini çıkarıp yenisini getirmek için odasına gittiğimde,baktım gene bizimkinin sesi gelmiyor girdim içeri bi baktım giymiş ayakkabıları yürüyor bi güzel:))

27 Mayıs 2009 Çarşamba

ebuşun doğumgünü



yoğunluktan 3 hafta kadar geriden yazıyorum hala. işte 10 mayıs 2009 Ebuşumuzun ikinci yaş günü. halalarımız ve biz kutladık kuzunun doğumgününü. çok mutlu idi hem ebuş hem eylüş.


25 Mayıs 2009 Pazartesi

mi+ne-na'dan


periden sonra mi+ne-na'dan,istanbuldan kargo ile geldi doğumgünü hediyemiz. çok güzel bri elbise ve bu elbise için tasarlanıp üretilmiş bir toka:)) o kadar güzellerki söyleyecek ne varki teşekkürden başka. çok teşekkür ederim arkadaşım,düşünüp kutlaman yeterli idi ama sen inceliğini gösterdin yine. ve herzamanki gibi güzel dileklerini,güzel yazın ile eklediğin notun içinde ayrıca teşekkürler. her seneninkini ayrı saklıyorum haberin ola:))

anni benim yataam

dün akşam fatma ve emir baharı ziyarete gelmişler ama bahar teyzemiz bizde olduğundan bize geldiler, çok mutlu olduk çook. kızım emire ne yapacağını nasıl oynayacağını şaşırdı ama sonra kıskandı. saat epey geç olmuştu ve emirin uykusu fazlasıyla gelmişti ben fatmaya "eylülün yatağına yatırsana " demiş bulundum. fatma emiri uyutup yatağa yatırdı ama kızım kıyameti kopardı "anni benim yataa,benim yataam" ve ben ne kadar kızımı konuşarak ikna etmeye çalışsamda olmadı ve biz malesef emiri alıp filiz teyzemizin yatağına yatırdık...

23 Mayıs 2009 Cumartesi

rabia ve satı halamız


bir mayısın tatil ve cuma olması sebebiyle halalrımız ve eşleri istanbuldan bizi ziyarete geldiler, satı halamız torunu sertanıda getirdi ve hepberaber ankarada vakit geçirdik ama resim yok çübkü fotoğraf makinamız kayıptı o hafta ve sertanın makinadakileri alamadık.satı ve rabia halamız gelirken elleri dolu dolu geldiler yine. kızıma bi sürü kıyafet getirmişler. özellikle aldıkları panço çok favorizmiz ve devamlı onu giydik havalar ısınana kadar. çok teşekkür ederiz. ve işte resmimiz...

20 Mayıs 2009 Çarşamba

bir peri'nin öykü'sü



uzun zamandır planladığımız buluşma gerçekleşti ikimizde bir nefeste bi sürü şey konuştuk, zaman yetmedi... yazısı sonra -iş yoğunluğundan

ve saolsun peri kuzuma hediyeler almış,işte onlar.

19 Mayıs 2009 Salı

çocuk da yaparım kariyer de

iki gündür deli gibi çalışıyorum yine, hatta şimdi gözlerim ağrıyor çok ve yoğun çalışmaktan... ama bunlardan çok beni rahatsız eden kızımla geçireceğim zmandan çalmak. dün normal çalışıp, 19 mayıs içinde saat 16:00 ve 18:00 e eğitim planlamış ve böylelikle kızıma vakit ayırmış olacaktım ama dün sabah bu haftalık bütün iş planları iptal edildi yapılacak sınav nedeniyle, ve harala gürele sınav soruları, sınav organizasyonları sonra değerlendirmeleri(daha %70 i değerlendirilmedi) derken iki günde bir haftalık çalıştım ve bittim. dün 15 saat çalıştım ve kızım eve gittiğimde uyuyordu, o uyurken gittiğimin ertesi günü erken kalkıp benle vakit geçirir mutlaka ve bugün sabahta öyle yaptı erken uyandı ama onunla çok fazla vakit geçiremedim hazırlanma telaşından. iş bu nedenlerden bugün koşturm arasında gene düşündüm gerçekci mi "çocukda yaparım kariyerde" sözü? ve bu sırada yıpranan kim oluyor, anne mi çocuk mu?
canım kızım seni çok seviyorum ve herşeyi senin için yapıyorum. artık hiçbişey kolay değil, sana daha iyi imkanlar için hadi daha çok çalışmaya...

17 Mayıs 2009 Pazar

izmir



üniversiteyi okuduğum, bi çok şey yaşadığım, keyif aldığım,bi, sürü şey öğrendiğim,çok sevdiğim izmire de gittik kızımla. asparandaki kahvaltı sonrası izmire geldik, erkekler işe kızlar alışverişe... haydar, ali,murat menemene arkadaş ziyaretine biz ise alsancağa attık kendimizi, aslında gelmeden bi sürü plan yaptık ama yetmediki, kısacık geldi saatler, çabucacık geçti izmirde zaman. bu nedenle sadece alsancakta yemek ve alışveriş ve sonra kahve falı yaptık. bahaın üniversiteden arkadaşı ışınla buluşup yemek yedik ve sonra Erbil Süelde kendimizi kaybettik, hangi ayakkabının hangi rengini alacağımızı şaşırdık ve filiz teyzemiz iki, ben bir ,bahar teyzemiz bir,ışın bir olmak üzere 5 ayakkabı aldık. beni bıraksalar 15 çift alabilrdim(inanın abartmıyorum) ama istanbuldan da bi sürü ayakkabı aldığımdan kendimi frenledim(nasıl yaptım hala inanmıyorum ama:) kızım alsancakta gezerken ve özellikle biz erbil süelde ayakkabılara dalmışken dışarda whisky'i sevdi bol bol. Whisky izmirli bir bayanın köpeği ama saolsun o kadar canayakın bir bayandıki kızım sokakta ne zaman görse(bi kaç defa karşılaştık) hiç bıkmadan bekleyip eylül sıkılana kadar sevdirdi whisky'i, kızımda hayvanları çok sevdiğinden neredeyse hiç bıkmadı. bu arada biz ayakkabı seçerken kızımla ilgilenip,onunla oyunlar oynayan ve dışarıda whisky'i sevmesini bekleyen Erbil Süel çalışanlarınada teşekkürler,sayelerinde istediğimiz gibi dolaştık mağazayı hatta sanırım iki saat sırf mağazada kaldık ve halada doyamadık:) kızıma izmirden kalıcı bir hatıra almak istedim benim gençliğimin geçtiği şehir olduğu için, hatta bi ara kulaklarını izmirde deldirelim unutulmaz olsun dedim ama cesaret edemedim evimizden ayrı bir yerde geceyi geçireceğimizden, ve sadece bi kaç parça kıyafet aldım. sonra kahve falı baktırmak için bir kafeye gittik, izmirde okuyan halamın kızı gonca ile orada buluşacaktık. ışın ve filiz kahve falı baktırdılar bizde muhabbet ettik bol bol. sonra erkeklerle buluştuk ve özsütte tatlılarımızı yedik saat 22:00 civarı. yatma vakti gelmişti ve yatmak için didime yola koyulduk. bi kaç saatlik yolculuk sonrası diideme muratların yazlığına gittik, aslında izmirdede evleri vardı ama didimi görmemiştik :) gece biraz daha muhabbetten sonra yatıldı çünkü saat 03:00 olmuştu. ve sabah kalkıp kahvaltı yapıp altınkumu dolaştık ve ankara için yola koyulduk. gece geç saatte ankaraya gelip evimizde uyuduk ve ertesi günm işe gittik.

mutlu yıllar eylül

daha bi çok şeyi yazamadan kızımın doğum günü geldi.

hayatın anlamını seninle öğrendim ben eylülüm, her şeyi o kadar güzel o kadar neşeli yaptın ki... bir küçük surata bakıp her şeyin bu kadar değişeceğini söyleseler inanmaz, bu küçük surata bakmaya doyamayacağım aklıma bile gelmezdi. kocaman oldun, anlamadım ki nasıl geçti gitti iki koca yıl, her anımız dolu dolu, her anımız mutlu idi. HEr anında bi sürü şey öğrendiğim iki yıl oldu senin sayende. Hayatımın baharı, iyi ki varsın, mutlu, keyifli,sağlıklı,huzurlu yıllara bebeğim...

13 Mayıs 2009 Çarşamba

asparan

aslında o yoldan geçmiştim... daha önce marmarise tatile gittiğimizde datçaya giderken, marmarisle datça arasındaki o yoldan geçmiştik aslında ama. ama işte orada o yolda bu kadar güzel bir yer,bu kadar güzel bir kahvaltı, bu kadar güzel bir çocuk oyun parkı, mini hayvanat bahçesi heleki o büyükler için salıncak olabileceğiniz hiç düşünmemiştik. bu yazıyı okuyup oradan yolu geçenler sakın geçerken uğramamazlık yapmayın muhteşem bir yer. hele o büyükler için salıncak,hani türk filmerinde yakışıklı delikanlının genç kızı havalandırrarak salladığı salıncaklar gibi, o kadar güzelki hiç inesiniz gelmiyor, bir rahatlık bir dinginlik kaplıyor içiniz. sadece salıncakta değil maharet tabiki, asparanın müthiş yeşillliği, çiçekleri, köy kahvaltısı(aman dikkat açıkhavada ne yediğinizi anlamayıp ha bire acıkıp devamlı yiyosunuz, ama sonradan şişkinlik rahatsızlık yapmıyor) muratın sayesinde görmüş olduk ve çok sevdik. ankara yakınlarında olsa herhaftasonu giderim kesi(yani iyiki değil)




düğünümüz






















lelüş denizde






ve dönüşte kendimizi denize attık tabiki. oooh marmaris sen çok güzelsin, çok seviyorum ben seni,özellikle içmeleeeeeeeeeer.


kızım mayosunu giydirmeme bile fırsat vermedi vallahi....


kızkumu:))






cuma sabah bir heyecanla kalktıkki çok merak ettiğimiz kızkuma gidelim. hepimiz altımıza mayolarımızı giydik, şortlar,kısa kollular. çünkü marmaris çok sıcak denize bile giriliyor. kızkumuna bir gittik allahım nasıl rüzgar nasıl soğuk. buna rağmen meşhur yoldan yürüdük bir yere kadar ama soğuktu geri döndük çok dayanamayıp. günün komiği ise alinin altta şort üstte yağmurlukla denizde yürümesi idi:) dayımın üzerinde benim kot montum, haydarda hırkam,alide yağmurluk işte şahane poz:)) hava sıcak olsaydı kesinlikle daha fazla kalınası görülesi idi ama malesef soğukta bu kadar mümkün oldu. buna rağmen kesinlikle "mutluluk" daki kadar güzel ve mutluluk verici idi.

dönüşte kızım bol bol çiçek toplayıp, yeşillik özlemi giderdi

selçuk ve sedanın kınası





veee marmaris


çarşamba işten gelince yola çıkıp düğün için yola koyulduk. gece geç saatlerde muğlada idik. muğlaya girişimizde süper bir olay yaşadık. sabahın 03:30'u haliyle sokakta sadece çöpçüler var ve bizde onlara sorduk öğretmenevini. çöpçü tarif edip sonunada zaten kime sorsanız gösterir demezmi:))) gecenin o saati ve o yorgunlukla başka hiçbişey bizi bu kadar güldüremezdi sanırım.

muğlada öğretmenevinde kalıp dinlendik. ama günü harcamak istemediğimizden erken kalkıp gökovaya yola koyulduk. akyaka'da nadirin yerinde kazlar,balıklar eşliğinde çok güzel köy kahvaltısı yapıp,başından beri planladığımız haliyle gökovada kalma planından nedensiz vazgeçip marmarise yola koyulduk:) marmarise gidip dolaştık ve sağolsun murat sayesinde kalacak yer ayarladık,alışveriş yaptık,otelimize yerleşip kına için hazırlanıp yola koyulduk. bu arada kısacık zamanda kızıma mayosunu giydirip azıcık suya soktum. zaten akyakada denizi görünce anni su su deyip durmamız ve dizlerine kadar suya girmişti ama bu defa üzerinde mayosu olarak girdi lelişcüm denize.
kına için hazırlanıp yolda yemeğimizide yedikten sonra muğla merkezde kuaförde süslenip kınaya gittik.

thy yemek


pazar günü,bahar teyzemizde yapılan gün sonrası thy yemeği için ahlatlıbel telekom evinde idik. yine çok güzel bir organizasyon yapılmıştı şirketimiz tarafından. genel müdürümüz yine kapıda tek tek karşıladı ve elleriyle döner servisi yaptı bize. yemek sonrası yine genç çalışan kitlesi gözönünde tutulmuş ve bir grup eşliğinde eğlence organize edilmişti. grup coşturdu bizimkiler coştu ve kolbastıdan halaya güzel bir eğlence oldu herkes için.

8 Mayıs 2009 Cuma

doğumgünü hazırlıksızlıkları:)

doğumgünümüze az kaldı, etrafımdaki herkes ne yapacağımı soruyor. ama ben eylüşün doğumgünü için sanki aniden bişiler olacak diye hiçbişey yapmıyorum. anneler günü için ve kızımın doğumgünü için bi kaç fikrim var ama bahar yorgunluğumudur nedir kılımı kıpırdatıp bu fikirleri uygulamaya geçiremiyorum. mesela süper bi davetiye fikrim var ama doğumgünü yapıp yapmamaya karar vermedim:) dolayısıyla onunla ilgili de bişey yapmıyorum. hediye olarak sigorta yapıtrmaya karar vermiştimki, hep daha bebeğim olur olmaz sigortasını başlatacağım derdim ama kısmet değilmiş çünkü sigorta için görüştüğüm arkadaşım eylüle sigorta yaptıramayacağımı,18 yaşından büyüklere yapıldığını söyledi:( yada ben istediğimi yanlış aktardım. anneler günü için bi kaç kendime hediye fikrimide uygulamaya geçirmeyip baba-kız organizasyonu bekliyorum(ilgililere duyrulur:)) ama o gün için brunch'a yer ayırttık eğitim grubu olarak, inşallah gidebiliriz. ve ardındanda amerikan futbolu maçı düşünüyoruz kısmetse. bu arada babamızın işi ile ilgili bir dğeişiklik söz konusu, bakan özel kaleminde çalışan babamız, kabine değişikliği nedeniyle görevi değişen ve artık bakanlık ünvanı olmayan eski bakanı ile birlikte meclise geçti. kendisinin hep çok istediği bir görevdi ve sonunda istediği bir işe kavuştu babamız, onun adına çok mutluyuz.

pazarın devamı


ve akşam düğünden geldikten sonra ve pazar sabahı amcasıyla keyif yapan kızım, öğleden sonra ise gün için bahar teyzesine gitti annesi,ananesi,büyük anannesi, büyükbabannesi ile. ebuş ve anılında gelmesi ile kızım çok keyifli vakit geçirdi,koltuklarda ,sehpalarda neler yaptılar;işte ikiside sehpaya yatıp popoları havada bize şirinlik yaparken:). Bizde aile içinde görüşme amaçlı yaptığımız günde keyifli sohbetler ettik. ama anne eylüşünü bırakıp erken kalktı çünküü şirketinin verdiği yemeğe katılmalıydı.

amcamız


letonun düğününden önceki gün,bartında çalışan amcamız cüneyt, senelik izne çıkarak yanımıza geldi. işte pazar günü sabah amca-yeğen keyif yaparken:) pazartesi akşamı amasyaya geçen amcamız yakındada İskenderuna askerliğini yapmak için gidecek ve eylüş onu çooook özleyecek.

4 Mayıs 2009 Pazartesi

letomuzun düğünü



aslında o kadar o kadar o kadar güzel bir düğündü ve anlatacak bi çok şey vardıki...
ama şimdilik vakitsizlikten sadece biraz resim

3 Mayıs 2009 Pazar

patlayan şeker

çocukluğumun vazgeçilmezlerinden biridir patlayan şeker; leblebi tozu ve gazoz, macun (tornavida ile sürülen renkli renkli olanlardan ve hatta limonlusu kesinlikle gerçek limon kokan) sokağımıza gelen kalaycıları izlemek kendimizi kaybedip ağzımız açık.... daha bi çok çocukluk anım var benim ama konu ben değilim:))

bugün annem yufka ekmek yaptı gene bütün itirazlarımıza rağmen. dün, bizde ona yardım edeceğimizden dolayı, güya izin almak için sorduğunda üç kızda işimiz olduğunu belirttik ve yapma dedik ve sonrada biraz rahatsızlandı falan kesin yapmaz dedi bahar ama ben annemi biliyorum, "kesin yarın sabah annemin hadi ekmek yapıyorumuyla uyanacağız görürsünüz " dedim kızkardeşlerime ve evet aynen öyle oldu:) ekmek yaparken ekmekten çok saç böreği yapılır ve bi sürü kişide yemeye çağırılır, hülya abla ve anılıda çağırmıştı annem ve anıla bayılan kızım onunla oynadı bi sürü bahçede işte anılın patlayan şeker almasıyla kızımda ilk patlayan şeker deneyimini yaşamış oldu. kelimeler onun o halini tarif etmem yetmez ve resim makinamında evde olması sebebiyle resimde yok ama eylülün genel halini şu şekilde tarifleyebilirim: şekeri ağzına aldı bir çiğnedi baktı bişiler çıtırdıyo durup ağzını açıp aval aval bize baktı:)) ve sonra bitince bidaha isteyip çiğnemeden patlama seslerini dinledi çok şeker bi halde, o şekerin şaşkınlığını yaşarken bizde onun o hallerini izledik ekmek yapmayı bırakıp...

1 Mayıs 2009 Cuma

hoşgeldinizzz

bir mayısın tatil olması sebebi ile istanbuldaki halalarımızdan satı ve rabia halalarımız eşleri ile beraber bize geliyorlar. şu anda yoldalar ve bende geçen haftadan beri şehirdışında ve yoğun iş telaşından dokunamadığım evimi toparladım sayelerinde:)) ve yarın sadece bi kaç saatliğine eğitim için işe gideceğim onun dışında inşallah 3 gün boyunca evde kuzuşum ve onlarla vakit geçiriyor olacağız.

bu arada muğlaya giderken yanıma aldığım ve hafıza kartının sınırına dayandırdığım onca fotodan bir tane bile bloğa yükleyemedim. çünküüü fotoğraf makinam kayıp:(( en son arabadan inerken arabanın arkasında gördüm, gece geç olduğu için eşyalarımız ertesi gün indirildi ve hala makinam yok. muhtemelen bahardadır yada annemde ama işte evde değil ve ben bu nedenle o güzelim düğün, deniz, kahvaltı,manzara vs vs resimlerinden yükleyemedim.